Tesla vadītājs braukšanas laikā skatās kino un ietriecas šerifa mašīnā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Nash County Sheriff's Office

Runā, ka no citu kļūdām mācās, tomēr uz planētas ir pietiekami daudz indivīdu, kuriem šī vērtīgā atziņa ir sveša.

Šādiem indivīdiem droši pieskaitāms arī kāds autovadītājs, kurš laikam neko nav dzirdējis par Tesla automobiļu autonomās braukšanas sistēmas nepilnībām. Lai gan Tesla skaļi deklamē, ka mašīnām ir autopilots, tā būtībā ir maldināšana, jo vadītājam tāpat ir nepārtraukti jāseko līdzi uz ceļa un mašīnas tiešā tuvumā notiekošajam.

Kāds autovadītājs Ziemeļkarolīnā autopilota apzīmējumu turpretī bija uztvēris pārāk burtiski, aktivizējis sistēmu un pats pievērsies filmai savā viedierīcē. Nelaime ilgi nebija jāgaida, jo Tesla, kurā atradās ārsts Dīvainders Goli, ātri vien apjuka un ietriecās policijas patruļmašīnās, kas stāvēja 64. šosejas malā Neša apgabalā netālu no Ralejas.

Foto: Nash County Sheriff's Office

Laimīgā kārtā negadījumā neviens necieta, lai gan daudz netrūka, lai notiktu traģēdija. Brīdī, kad Goli bija koncentrējies filmai, viņa Tesla gandrīz uzbrauca šerifa vietniekam un ietriecās viņa dienesta mašīnā. Tā savukārt uzstūmās spēkratam, ar ko citu negadījumu izvērtēt bija ieradušies ceļu policisti. 

"Ceļu policists pagrūda mūsu darbinieku no ceļa, līdzko izdzirdēja riepu kaukšanu. Pretējā gadījumā būtu zaudēta dzīvība vai pat vairākas. Tas varēja būt briesmīgi," izteicies Neša apgabala šerifs Kīts Stouns. 

Pret ārstu tagad izvirzītas apsūdzības drošas braukšanas noteikumu pārkāpšanā un televīzijas vērošanā, braucot pie auto stūres. 

Tesla savu automobiļu aprakstā norāda, ka tiem piemīt "pilnas pašbraucēja spējas", ko uztur mākslīgais intelekts; pateicoties tam, automašīnas spēj stūrēt, paātrināties un bremzēt savas joslas ietvaros. Tai pašā laikā Tesla arī norāda, ka vadītājam nepieciešams autopilota sistēmu uzmanīt, jo auto nav pilnībā autonoms. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu