Sākoties teroristu līdzzinātāju prāvai, "Charlie Hebdo" atkārtoti publicē Muhameda karikatūras (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Francijas satīras žurnāls "Charlie Hebdo" uz izdevuma vāka atkārtoti publicēs pravieša Muhameda karikatūras, kas izraisīja sašutumu musulmaņu pasaulē 2005. un 2006.gadā.

Jaunais numurs pārdošanā nonāks trešdien - dienā, kad sāks tiesāt uzbrukumu "Charlie Hebdo" redakcijai 2015.gadā sarīkojušo teroristu domājamos līdzzinātājus.

2015.gada janvāra uzbrukumā tika nogalināti 12 cilvēki, arī pazīstami žurnāla karikatūristi. Divi uzbrucēji zaudēja dzīvību policijas operācijā.

Tajā pašā dienā citviet Parīzē vēl viens džihādists nogalināja ceļu policisti, kā arī četrus cilvēkus košera preču veikalā.

Šīs slepkavības Francijā bija pirmie uzbrukumi islāmistu teroraktu virknē 2015. un 2016.gadā, kuros nogalināti tika vairāk nekā 230 cilvēki. Par vairākiem atbildību uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

"Charlie Hebdo" tīmeklī publicējis jaunā numura vāka attēlu. Tajā būs 13 karikatūras ar pravieti Muhamedu, kā arī uzraksts "Tas viss par šo".

Centrālajā laukumā būs 2015.gada uzbrukumā nogalinātā karikatūrista Kabī kontroversiālā 2006.gada karikatūra.

Tajā Muhameds attēlots, saķēris galvu. "Ir grūti būt idiotu mīlētam," karikatūrā sūrojas pravietis.

Žurnāls ievadrakstā norāda, ka kopš uzbrukumiem tas atteicies publicēt karikatūras par Muhamedu.

Tomēr, ja tās netiktu publicētas atkārtoti nedēļā, kad sākas prāva, tas būtu "politisks un žurnālistisks gļēvums", teikts ievadrakstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu