Traktorists uzstāda jaunu rekordu Nordšleifē (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Esam paraduši redzēt, ka uz Nirburgringas vairāk nekā 20 km garo Nordšleifi pēc jauniem ātruma rekordiem brauc jaudīgi ielas auto un supermašīnas. Vācu izdevums auto motor und sport turp devās ar traktoru.

Jāteic, ka arī auto motor und sport izvēlētais transportlīdzeklis bija gan jaudīgs, gan arī dārgs - Claas Xerion 5000 VC. Tas ir jaudīgākais traktors, ko var nopirkt Vācijā. Tam uzstādīts 12,8 litru sešu cilindru dīzeļdzinējs ar 500 zirgspēkiem un 2600 ņūtonmetriem, bet viena no tā konstrukcijas  īpatnībām ir grozāma kabīne.

Ar otrādi sagrieztu kabīni trasē devās Kristiāns Mencels. Viņš gan rekorda uzstādīšanas gaitā sūdzējās, ka traktoram vajadzētu adaptīvo piekari, lai brauciens būtu komfortablāks, tomēr izturēja līdz finišam un to šķērsoja pēc 24 minūtēm un 50,57 sekundēm. Un, kamēr vairums rekordistu pa mežā ierīkoto trasi "lido" ar 200, 300 un vairāk kilometriem stundā, Claas Xerion 5000 VC ātrums visa brauciena laikā caurmērā bija ap 50 km/h.

Var piebilst, ka viens no pēdējiem auto, kura vārds nesen izskanēja auto pasaulē saistībā ar jaunu Nordšleifes rekordu, ir jaunā Porsche Panamera. Ražotājs gan nenorāda, kurš tieši modelis pārspēja priekšgājējus, tomēr pastāv uzskats, ka 20,832 km garo Nordšleifes apli 7 minūtēs un 29,81 sekundē testu pilots Larss Kerns pieveica pie 620 zirgspēkus spēcīgā Turbo S stūres. 

Panamera tādējādi kļuvusi par ātrāko biznesa klases automobili, pārspējot Mercedes-AMG GT 63 S, kas 2018.gadā to pašu distanci nobrauca 7 minūtēs un 30,11 sekundēs. Ātrākais četru durvju auto aizvien ir 600 zirgspēku Jaguar XE SV Project 8.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu