Par nelikumīgu pašvaldības transporta izmantošanu KNAB sodījis Iecavas mēru un Jēkabpils mēra vietnieci (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) administratīvi sodījis Iecavas novada domes priekšsēdētāju un Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieci par pašvaldības transporta nelikumīgu izmantošanu, informēja KNAB.

KNAB piespriedis 80 eiro sodu Iecavas novada domes priekšsēdētājam Aivaram Mačekam par to, ka viņš pašvaldībai piederošu transportlīdzekli izmantojis savā atvaļinājuma laikā privātajām vajadzībām. Pārkāpums pieļauts šogad martā, bet jūlijā amatpersona sodu samaksājusi.

Identisku naudas sodu saņēmusi Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola.

Viņa, izmantojot Jēkabpils pašvaldībai piederošo automašīnu, lai piedalītos Labklājības ministrijas Daugavpilī, rīkotajā diskusijā "Tu un sociālā uzņēmējdarbība - vai vajag?", veica darbības, kurās pati bija personiski un mantiski ieinteresēta. KNAB uzskata, ka viņa izmantoja pašvaldībai piederošo automašīnu mērķiem, kas nebija saistīti ar amatpersonas amata pienākumu veikšanu, tādējādi pārkāpjot likumu.

Pārkāpums pieļauts pērn septembrī, bet šogad augustā amatpersona sodu samaksājusi.

Viens no KNAB uzdevumiem ir kontrolēt vai amatpersonas ievēro likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā". Sodīto amatpersonu vārdi tiek publicēti KNAB mājaslapā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu