Ābols pie "Zemgale"/LLU stūres debitē ar graujošu uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas "Optibet" hokeja līgas (OHL) sezonas turpinājumā trešdien uzvaru izcīnīja mājinieki - "Zemgale"/LLU un "Liepāja".

"Zemgale"/LLU mājās ar 8:1 (2:0, 0:0, 6:1) uzvarēja Daugavpils "Dinaburgu".

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Kirils Tambijevs, pa vieniem - Artūrs Homjakovs, Roberts Jekimovs, Aleksandrs Visockis, Aleksandrs Novikovs, Emīls Ģēģeris un Aleksandrs Galkins, bet viesiem "goda vārtus" guva Kristups Blažis.

Pirmā perioda 16.minūtē Tambijevs izcēlās pēc Rustama Begova un Jekimova piespēlēm, bet tieši divas minūtes vēlāk vairākumā Homjakovam asistēja Roberts Mamčics un Patriks Ozols.

Vēl divus vārtus mājinieki 13 sekunžu laikā pievienoja noslēdzošās trešdaļas sākumā. Jekimovs izcēlās pēc trešdaļā spēlētām četrām minūtēm un 43 sekundēm, asistējot Tambijevam un Galkinam, bet pēc 13 sekundēm Visockim vārtus gūt palīdzēja Mamčics un Ričards Bernhards. Pēc vēl nedaudz vairāk nekā divām minūtēm 5:0 pēc Emīla Ģēģera un Mamčica piespēlēm panāca Novikovs.

Mājinieki turpināja mest ripas viesu vārtos, Ģēģerim to paveicot vienādos sastāvos pēc Vladislava Adeļsona un Iļjas Grekova piespēlēm, bet Galkins pēc Ralfa Jevdokimova piespēles izcēlās mazākumā. Vēl vienus vārtus Tambijevs guva vairākumā pēc Jekimova un Galkina piespēlēm.

Divas minūtes un septiņas sekundes pirms mača beigām goda vārtus viesu labā guva Blažis, asistējot Ernestam Azarevičam.

Par labākajiem abās komandās tika atzīti vārtsargi - uzvarētāju rindās - Rihards Cimermanis, bet viesu - Maksims Čmutovs.

Otrā mačā "Liepāja" mājās ar 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) pārspēja Hokeja skolu "Rīga".

Vārtus mājiniekiem guva Artūrs Mickevičs, Egils Kalns, Raivo Freidenfelds, Klāvs Plānics un Māris Miezis, bet viesiem vārtu guvums Rainera Dārziņa kontā.

Uzvaru mājinieki panāca triju minūšu laikā pirmajā periodā, kad ar precīziem raidījumiem izcēlās Mickevičs un Kalns.

Otrajā periodā uz Freidenfelda "golu" ar vieniem vārtiem vairākumā pēc Vladislavs Koniševa un Dāvja Orniņa piespēlēm atbildēja Dārziņš.

Pēdējā trešdaļā savu pārākumu šajā mačā mājinieki apliecināja ar Plānica un Mieža metieniem.

Mājiniekiem pieci hokejisti sakrāja pa diviem rezultativitātes punktiem.

Par labāko mājinieku rindās tika atzīts vārtsargs Māris Jučers, kurš atvairīja 17 viesu metienus, bet rīdziniekiem - vienīgo vārtu autors Dārziņš.

Nākamās spēles OHL čempionātā paredzētas sestdien.

Pa vienai uzvarai vienā spēlē tagad ir "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU un "Liepājai".

2019./2020.gada sezonā OHL spēlēs "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skolas "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas" komandas.

OHL Zvaigžņu spēle paredzēta 22.decembrī.

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlēs "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu