Latvija četriem kolumbiešiem atteikusi alternatīvo statusu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Augustā sociālo darbinieku un mentoru atbalstu saņēmuši 53 patvēruma meklētāji, bēgļi un personas ar alternatīvo statusu, informēja Latvijas Sarkanā krusta (LSK) pārstāve Gundega Rupenheite.

Viņa pavēstīja, ka pagājušajā mēnesī, īstenojot Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) projekta "Dažādības veicināšana" aktivitāti, biedrības viens sociālais darbinieks un seši sociālie mentori nodrošināja savus pakalpojumus 53 klientiem, no tiem 11 bija sievietes, 27 - vīrieši un 15 - bērni. 40 patvēruma meklētāji dzīvoja centrā Muceniekos, bet 13 - Rīgā.

Rupenheite norādīja, ka patvēruma meklētājiem un bēgļiem gan Muceniekos, gan ārpus centra LSK sociālais darbinieks un mentori turpināja sniegt psihoemocionālo palīdzību un atbalstu primāro vajadzību nodrošināšanā - apģērba un sadzīves preču sagādē, klientu pierakstīšanā un pavadīšanā pie ārstiem.

Tāpat tika sniegta palīdzība sadzīvisku problēmu risināšanā, kā arī formalitāšu kārtošanā, piemēram, veikta klientu pieteikšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vizītēm, palīdzēts atvērt banku vai pasta kontus, noformēt iesniegumus par pabalstu saņemšanu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Pēc LSK pārstāves paustā, augustā sociālais darbinieks un sociālie mentori cieši sadarbojās ar vecākiem, skolu un bērnudārzu personālu par jaunā mācību gada uzsākšanos un kārtību, kādā tiks nodrošinātas apmācības, ievērojot noteiktos Covid-19 profilakses pasākumus.

Savukārt, lai veicinātu kontaktu ar vietējo sabiedrību un stiprinātu dažādu jaunu prasmju apgūšanu, sociālie mentori raduši iespēju iesaistīt klientus dažādos sociālajos pasākumos, piemēram, gan patvēruma meklētāju, gan jau statusu saņēmušās sievietes tikai iesaistītas seminārā par uzņēmējdarbības uzsākšanu Latvijā. Sadarbībā ar Ropažu novada domi klienti no Turcijas, Azerbaidžānas, Krievijas kopā ar saviem bērniem un vietējo bērniem piedalījās Ropažu novada domes organizētajos sporta svētkos "Jautrie starti".

"Sporta svētki izvērtās par īstu piedzīvojumu patvēruma meklētājiem un jau statusu ieguvušajiem klientiem un viņu bērniem, mērojoties spēkiem ar vietējiem iedzīvotājiem," uzskata Rupenheite.

LSK pārstāve norādīja, ka augustā PMLP alternatīvo statusu piešķīra vienam klientam no Sīrijas. PMLP atteikumu par statusa saņemšanu saņēma četri klienti no Kolumbijas, bet divi - no Afganistānas. Savukārt trīs klienti no Krievijas un viens no Ķīnas saņēma negatīvu Administratīvās tiesas lēmumu par statusa piešķiršanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu