Pārdošanā nonācis bijušā ASV prezidenta Trūmena Lincoln (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Harija Trūmena 1950.gada Lincoln Cosmopolitan
Harija Trūmena 1950.gada Lincoln Cosmopolitan Foto: Classiccars.com

Tīmekļa vietnē ClassicCars.com nonācis Savienoto Valstu 33. prezidenta Harija Trūmena Lincoln Cosmopolitan. 1950.gadā ražotais auto, kas tapa pēc prezidenta administrācijas pasūtījuma, patlaban pieejams par nieka 160 000 dolāru.

Trūmens, kurš atbildīgajā amatā stājās 1945.gadā un noturējās līdz pat 1953.gadam, vēlējās, lai General Motors izgatavo un piegādā desmit īpašus limuzīnus Baltā nama vajadzībām. Koncerns Trūmena priekšvēlēšanu kampaņā nenoticēja, ka viņš uzvarēs, tādēļ no pasūtījuma izpildes atteicās.

Foto: Classiccars.com

Kad Trūmens tomēr uzvarēja un pienāca laiks nomainīt no Franklina Rūzvelta mantotos pirmskara limuzīnus, Trūmena administrācija vērsās pie Ford paspārnē dzīvojošā uzņēmuma Lincoln.

Foto: Classiccars.com

Atbilstoši Baltā nama vēlmēm Lincoln pārbūvēja un sagatavoja 10 drošības prasībām atbilstošus Cosmopolitan. Sludinājumā gan minēts, ka Baltais nams saņēmis tikai deviņus auto, kamēr vienu ilggadējais Ford Motor Company prezidents Edsels Fords pietaupījis jaundibinātās Izraēlas pirmajam prezidentam Haimam Veicmanam.

Foto: Classiccars.com

Lincoln iespaidīgais Cosmopolitan kompānijā Henney Motor Company piedzīvoja vērā ņemamas transformācijas. Cita starpā var piebilst, ka automobiļa 3,175 metrus garā riteņu bāze tika pastiepta vēl par nedaudz vairāk kā pusmetru, gar sliekšņiem tika uzstādīti kāpšļi, uz kuriem stāvēt slepenā dienesta darbiniekiem jeb miesassargiem, savukārt paaugstinātais jumts bija izgatavots no polsterētas ādas. Tā kā Lincoln Cosmopolitan izmēru ziņā līdzinās mikroautobusam, tā salonā ar apskaužamu komfortu var sasēsties septiņi cilvēki.

Foto: Classiccars.com

Zem motora pārsega gan nekādas izmaiņas nebija paredzētas un arī nenotika. Tur aizvien atradās 5,5 litru V8 motors ar 152 zirgspēkiem, kam tad arī bija jātiek galā ar mašīnas vairāk nekā 2,7 tonnu svaru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu