Tihanovska paziņo par protestētāju spīdzinātāju saraksta gatavošanu (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska paziņojusi, ka tiks veidots publisks saraksts ar Baltkrievijas spēka struktūru pārstāvjiem un amatpersonām, kas piedalījušies vai bijuši saistīti ar protestētāju nelikumīgu aizturēšanu un viņu spīdzināšanu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Par saraksta veidošanu paziņojis Tihanovskas preses dienests, izplatot attiecīgu paziņojumu “Telegram” kanālā “Pul pervoj”. 

“Mums ir nodoti to vārdi, kas spīdzina un sit cilvēkus. Tāpēc mēs gatavosim atsevišķu sarakstu ar spēka struktūru pārstāvjiem un amatpersonām, kas piedalījās un piedalās policijas patvaļā. Vainīgo identificēšanā mēs aktīvi sadarbojamies ar cilvēktiesību aktīvistiem un projektu “Baltkrievijas melnā grāmata”,” teikts Tihanovskas paziņojumā.

Tihanovska norādījusi, ka saraksts tikšot saukts par godu Aleksandram Taraikovskim - viņš bija pirmais Baltkrievijas protestos bojā gājušais. 

“Saraksts tiks publiskots un tas tiks pastāvīgi atjaunināts. Mēs to nodosim Ukrainai, Turcijai, Krievijai, ASV un Eiropas Savienības valstīm,” uzsvēra Tihanovska. 

Baltkrievijas protestu pirmajās dienās Baltkrievijas spēka struktūru pārstāvji sāka masveidā aizturēt protestu dalībniekus. 

ANO nesen paziņoja, ka līdz šim tikuši dokumentēti 450 gadījumi, kad aizturētie spīdzināti. 

11.septembrī Baltkrievijas opozīcijas medijs “Nexta” paziņoja, ka tā rīcībā nonācis saraksts ar tūkstošiem spēka struktūru darbinieku vārdiem un personīgo informāciju. 

16.septembrī “Nexta” publiskoja informāciju par 12 policijas īpašo uzdevumu vienības OMON kaujiniekiem, kuri devuši pavēles par zvērībām pret protestētājiem vai piedalījušies tajās. 

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu