"Telegram" nomaina Baltkrievijas karoga emodži uz baltsarkanbalto (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lietotne "Telegram", kam bijusi svarīga loma ziņu izplatīšanā Baltkrievijas protestu gaitā, kļuvusi par pirmo platformu, kas savā emodži klāstā Baltkrievijas oficiālo sarkani zaļo karogu nomainījusi pret vēsturisko balti sarkani balto karogu, kas kļuvis par vienu no protestu simboliem.

Baltkrievu vēsturiskais balti sarkani baltais karogs pēc PSRS sabrukuma kļuva par neatkarīgās Baltkrievijas valsts karogu. Drīz pēc Aleksandra Lukašenko nākšanas varas tas 1995.gadā tika aizstāts ar nedaudz izmainītu PSRS laiku sarkani zaļo karogu.

"Vēsturiski konflikta starp karogiem nav bijis," raidorganizācijai "Euronews" skaidroja baltkrievu žurnālists Franaks Vjačorka. "Aleksandra Lukašenko diktatūras dēļ sarkani zaļais karogs tagad lielā mērā tiek saistīts ar represijām, spīdzināšanu un politisko vardarbību."

"Daudzi cilvēki nevēlas to ņemt uz protestiem, jo tas izskatās ļoti negatīvi. Tāpēc cilvēki nomainīja to pret balti sarkani balto," sacīja Vjačorka.

"Lietotne "Telegram" veikusi šīs izmaiņas, solidarizējoties ar baltkrieviem, un es uzskatu, ka vairums baltkrievu šo vēstījumu uztvēruši pozitīvi," viņš piebilda.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau ilgāk nekā pusotru mēnesi turpinās iedzīvotāju protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku un vēl vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu