Sondra Zaļupe: kad uzzināju diagnozi - vēzis, domāju tikai par savu mazo meitiņu (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Diagnoze "vēzis" ir viena no skarbākajām ziņām, kuru nevēlas dzirdēt neviens. Tomēr tik daudzi ir spiesti iet cauri šai cīņai. Ko nozīmē uzzināt šādu diagnozi? “Es personīgi nesapratu, kas tas ir - melanoma. Un tad, kad ārsts pirmajā sarunā pieminēja – tas ir ādas vēzis, tad man šis vārds norezonēja,” sarunu raidījumā “Kristīnes Virsnītes sarunas”, kas otrdienas vakaros skatāms televīzijā sievietēm “STV Pirmā!” atklāj mūzikas producente Sondra Zaļupe, kura turpina cīņu ar melanomu - ļaundabīgu ādas slimību. 

Viņa neslēpj, ka pēc diagnozes uzzināšanas viņa spējusi domāt tikai par savu mazo meitiņu, kurai tolaik bijuši vien pāris mēneši.

“Tas bija mans aizsardzības mehānisms.

Es jau paralēli domāju tās lietas, kā visu sakārtot tā, lai mans stāsts un mana cīņa netraucētu viņu. Jo viņa jau otrreiz vairs nesāks dzīvi,”

savu pieredzi Kristīnei Virsnītei uzticējusi Sondra Zaļupe.

Slimība maina ne tikai cilvēku, bet arī domāšanu un pasaules uztveri. Tā liek apstāties, izvērtēt savu attieksmi pret citiem un, protams, arī sevi.

Sarunā Sondra atklāj, kam cilvēks iet cauri, nonākot situācijā, kad turpmākā dzīve ir zem jautājuma zīmes. Mainās viss – ne tikai pasaules redzējums, bet arī attiecības ar saviem mīļajiem, jo saslimšana skar ne tikai pašu cilvēku, kuram noteikta diagnoze, bet visu ģimeni.

“Daudzas sievietes nodara sev pāri ar saviem kompleksiem un tādu kā pašiznīcināšanās formulu. Mēs ļoti ieguldāmies visā iekšā un esam gatavas dot citiem – darbā citiem un attiecībās citiem. Mēs aizmirstam par sevi un to, kas mēs esam,” saka Sondra, piebilstot, ka esam kas vairāk – pašas priekš sevis. Un tajā brīdī, kad iemīlēsi sevi, tevi iemīlēs arī apkārtējā pasaule.

“Tas nav tikums sevi žēlot un upurēt otra cilvēka vai darba labā.

Darbs ir tikums – jā, es tam piekrītu, bet tev nav jāiznīcina pašam sevi, lai kādam citam kaut ko pierādītu.”

Sondra aicina sievietes biežāk veltīt laiku sev – kaut pusstundu dienā darīt to, kas dod spēku un iedvesmu, – padzert kafiju, meditēt, lasīt grāmatu – sarīkot randiņu ar sevi, pēc tam nepārmetot sev to.

“Es šobrīd to varu. Un es uzskatu, ka man tas pienākas.

Kurš cits ar mani dzīvos un sadzīvos un mani pilnveidos, ja ne es pati?”

vērtīgu padomu visām sievietēm raidījumā sniedz Sondra Zaļupe.

Lai arī viņa gājusi cauri skarbai pieredzei, tomēr atklāj, ka no tās neatteiktos, jo tā ir mācījusi sevi ieraudzīt no jauna, saprast, ka cilvēks spēj patiesi daudz. Saruna ar Sondru Zaļupi būs viegla, pat nedaudz gaistoša, kas mudinās ikvienu aizdomāties - un kā dzīvoju es? 

Iedvesmojoša divu sieviešu satikšanās raidījumā “Kristīnes Virsnītes sarunas” otrdien, 6. oktobrī, plkst. 22:35 televīzijā sievietēm “STV Pirmā!” un jebkurā sev ērtā laikā lietotnē “Shortcut”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu