Policija un dienesta suns Narco izglābj nomaldījušos ogotāju (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Pirmdienas, 5. oktobra, vakarpusē Valsts policijas Olaines iecirknis saņēma informāciju no kādas sievietes, ka viņas radiniece ir nomaldījusies Medema purva apkārtnē.

Nomaldījusies sieviete ap pulksten 12.00 bija izgājusi no savas dzīvesvietas un devusies sēņot; pēc sēņu groziņa piepildīšanas nolēmusi doties tālāk purva virzienā, lai salasītu vēl citas meža veltes – dzērvenes. 82 gadus vecā kundze pati saviem spēkiem vairs nav varējusi atrast ceļu laukā no meža biezokņa, tādēļ informēja savu radinieci.

Olaines iecirkņa likumsargi, ierodoties notikuma vietā, nolēma piesaistīt Valsts policijas kinologu ar dienesta suni, lai pēc iespējas ātrāk atrastu ogotāju. Kinologam ierodoties notikuma vietā, sirmgalves radiniece norādīja uz aptuveno vietu, kur sieviete bija iegājusi mežā. 

Kinologs ar dienesta suni Narco pārmeklēja Medema purva teritoriju un aptuveni piecu kilometru attālumā no vietas, kur sieviete bija iegājusi mežā, ap pulksten 21.40 atrada sievieti sveiku un veselu.

Sieviete tika nodota mediķu gādīgajās rokās, lai pārbaudītu viņas veselības stāvokli, pēc kā kundze varēja atgriezties pie savas ģimenes.

Šoreiz paveicās, ka sirmgalvei līdzi bija uzlādēts mobilais telefons un viņa varēja paziņot saviem tuviniekiem, ka ir nomaldījusies mežā.

Tādēļ aicinām ikvienu pirms došanās mežā pārliecināties, vai līdzi ir paņemts uzlādēts mobilais telefons, kā arī atgādināt saviem tuviniekiem bez telefona mežā neiet! Bet, ja tomēr gadās nomaldīties mežā, aicinām nekavējoties par to ziņot policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Paldies policijas kinologam ar dienesta suni Narco un kolēģiem no Olaines iecirkņa par lieliski paveikto darbu un kundzes veiksmīgu nogādāšanu mājās!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu