LU vadība ar studentiem vienojas modernizēt augstskolā studējošo kopmītnes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Nguyen Dang Hoang Nhu/Unsplash

Latvijas Universitātes (LU) rektors profesors Indriķis Muižnieks un LU Studentu padomes priekšsēdētājs Deniss Celuiko ir parakstījuši vienošanos par LU studentu dienesta viesnīcu modernizēšanu, informēja LU Studentu padomē.

Vienošanās paredz dienesta viesnīcu istabu un koplietošanas telpu remontu. Vienošanās ietvaros tiks veikta arī finanšu optimizācija.

Studentu padomē stāstīja, ka

dienesta viesnīcu remonta rezultātā daudzas trīsvietīgās istabiņas pārtaps par divvietīgajām vai vienvietīgajām.

"Tieši šāda tipa istabiņas ir ļoti pieprasītas un pašlaik veidojas rindas uz to iegūšanu vai pārvākšanos uz tādām. Lai gan šāda tipa istabiņas sanāk dārgākas nekā trīsvietīgās, tomēr tās būs vienas no lētākajām īres tirgū," piebilda LU Studentu padomē.

Pārmaiņas kopmītnēs notiks pakāpeniski.

Pirmās atjaunotās istabas tiks nodotas īrei tuvāko nedēļu laikā.

LU vadība un studējošie kopīgi darbosies ne tikai pie esošo dienesta viesnīcu uzlabošanas, bet sadarbosies arī plānojot dienesta viesnīcas projektu LU Akadēmiskajā centrā.

LU Studentu padome ir uz vienu gadu vēlēta, neatkarīga, koleģiāla institūcija studējošo tiesību un interešu pārstāvībai LU. No visām 13 fakultāšu studējošo pašpārvaldēm tiek ievēlēti pārstāvji, kuri veido LU SP augstāko lēmējinstitūciju padomi, kas ikgadēji no sava vidus ievēlē priekšsēdētāju un pēc priekšsēdētāja izvirzīta valdes modeļa - valdes locekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu