Kā ziemas riepas izvēlas autoparku uzturētāji

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Saulainā dienā reti kurš domā par rudeni, ziemu un ziemas riepām. Ieskatoties kalendārā, izrādās, ka ziemas riepu sezona sāksies pēc pusotra mēneša.

Obligāti ar ziemas riepām jābrauc tikai no 1. decembra, taču radžu riepas drīkst atgriezties uz vieglajiem spēkratiem jau 1. oktobrī, un drīz pēc tam parasti sākas ziemas riepu tirdzniecība veikalos, riepu centros un autoservisos. Kurš pirmais brauc, tas pirmais maļ.

Arī mēs aizsteigsimies priekšā notikumiem, taču šoreiz stāsts nebūs nedz par jaunajiem riepu modeļiem, nedz testiem. Noskaidrosim, kā ziemas riepas izvēlas autoparku uzturētāji.

Mārtiņš Blūms, ALD Automotive komercdirektors Baltijā: "Mums kā autoparku apkalpotājam primārā ir braucēju drošība. Tāpēc mēs lielākoties izvēlamies premium riepas." 

Ja klientam pirmajā vietā ir zemas izmaksas, autoparka uzturētājs piedāvā arī lētākas alternatīvas. Taču labāka zīmola riepu izmantošanai ir savas priekšrocības.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Mārtiņš Blūms: "Vēl viens faktors - mūsu apdrošinātāji to novērtē, ka mēs liekam premium riepas. To ir grūti novērtēt, par cik samazinās apdrošināšanas gadījumi, bet mūsu apdrošinātāji to zina, un tas atspoguļojas mūsu apdrošināšanas tarifā. Ļoti svarīgs parametrs ir riepu nobraukums, kas arī tieši ietekmē izmaksas."

Praktiskā pieredze rāda, ka kvalitatīvas ziemas riepas droši nokalpo divas sezonas. Latvijā brauc ar visu trīs tipu ziemas riepām - cietajām, mīkstajām un radžu. Kādas rekomendē autoparku uzturētājs?

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Mārtiņš Blūms: "Vēsturiski ALD Automotive izvēlējies mīkstā tipa riepas, jo mēs Baltiju pieskatām pie ziemeļu reģiona. Reģionālajiem braucējiem mēs iesakām likt radžotās riepas."

Nākotnē mēs sliecamies likt cietās jeb Rietumeiropas tipa ziemas riepas, jo pēdējo gadu ziemas rāda, ka sniegs ir arvien mazāk. To zina arī riepu ražotāji, tāpēc robeža starp cieto un mīksto ziemas riepu jaunākajos modeļos kļuvusi visai nenoteikta.

Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu