Pavļuts: "Kustībai "Par!"" būs jāiziet no Rīgas vēlētāju dabiskās komforta zonas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

2021.gada pašvaldību vēlēšanās partijai "Kustība "Par!"" ("Par!") būs jāiziet no dabiskās, urbānās komforta zonas, piedāvājot modernas, taisnīgas un cilvēcīgas Latvijas piedāvājumu, kas atbalsojas viensētās, ciemos, pilsētās un novadu centros, šodien "Par!" kongresā sacīja partijas līderis Daniels Pavļuts.

Politiķis norādīja, ka iepriekš partijai un pariju apvienībai "Attīstībai/Par!" (AP) panākumus nodrošinājuši Rīgas un Pierīgas vēlētāji, kuri dabiski atbalsta "Par!" idejas, savukārt pašvaldību vēlēšanās partijai būs jāiziet no šiem ērtajiem apstākļiem.

Pavļuts arī atzīmēja, ka AP ir uzvarējuši Rīga domes vēlēšanās un saskaņā ar aptaujām, AP esot "visaugstāk novērtētais politiskais spēks Latvijā", kas ir ļoti liela atbildība. Politiķis gan norādīja, ka pēc kāpumiem nāk arī kritumi. Pašlaik politiskais spēks ir augstākajā punktā savā pastāvēšanas vēsturē, taču jābūt gataviem, ka būs arī citādi, uzsvēra "Par!" līderis.

Reizē Pavļuts pauda pārliecību, ka AP būs ne tikai politiskā tagadne, bet arī politiskā nākotne. Par to liecinot arī "Par!" jauniešu nodaļas aktivitātes, kuras organizētajā protestā par dzīvesbiedru regulējumu varēja piedalīties "Par!" politiķi, norādīja AP Saeimas frakcijas vadītājs.

"Par!" pārskata padomes pārstāvis un AP valdes loceklis Pēteris Viņķelis kongresā iezīmēja redzējumu partijas startam 2021.gada pašvaldību vēlēšanās, kas cita starpā paredz iestāties par modernām un zaļām pašvaldībām, tajā skaitā par lieliem un stipriem novadiem. Viņš norādīja, ka "Par!" pašlaik ir virzībā uz to, lai būtu ne tikai pilsētu, bet arī lauku partija.

Pašlaik šodien notiekošajā kongresā saistībā ar šīm un citām idejām partijas biedri strādā darba grupās, lai sīkāk iezīmētu "Par!" potenciālo piedāvājumu pašvaldību vēlēšanās.

Saeimas Prezidija locekle, parlamenta deputāte Marija Golubeva (AP) savā uzrunā kongresā norādīja, ka AP Saeimas frakcija ir panākusi likuma grozījumu pieņemšanu, kas nosaka, ka Latvijā vairs nedzimst nepilsoņi. Tāpat pieņemta administratīvi teritoriālā reforma (ATR), pie kuras deputāta Artūra Toma Pleša (AP) vadībā strādājusi Saeimas ATR komisija un par kuru parlamentā notika plašas debates, norādīja politiķe. Golubeva arī vērsa uzmanību uz Pavļuta ieguldījumu, Saeimai pieņemot regulējumu jaunuzņēmumu atbalstam, kā arī citām AP atbalstītām iniciatīvām.

Viens no partijas biedriem debatēs gan izteica kritiku par to, kā tika virzīta administratīvi teritoriālās reformas pieņemšana, kas neradīšot labu iespaidu par partiju reģionu iedzīvotājos. Partijas biedrs arī pauda uzskatu, ka Latvijas Bankas prezidenta amatam neesot ticis izraudzīts labākais no kandidātiem, kā arī kritizēja to, ka netika pienācīgi atbalstīta profesora Uģa Gruntmaņa vēlme strādāt Latvijā, kurš tagad strādā vienā no "pasaules labākajām klīnikām" ārpus Latvijas.

Kā ziņots, "Par!" šodien kongresā lems par partijas politiskajām prioritātēm nākamajam gadam un nostādnēm ceļā uz pašvaldību vēlēšanām, aģentūru LETA informēja "Par!" pārstāve Amālija Brūvere.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu