Vācijas aviācijas darbinieku arodbiedrība nevēlas apkalpot Lukašenko lidmašīnu (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas lidmašīnu apkopes un remonta uzņēmuma “Lufthansa Technik” darbinieku arodbiedrība aicinājusi uzņēmumu atteikties no Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko lidmašīnas apkalpošanas, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Par to, ka Vācijas arodbiedrība aicinājusi neapkalpot Baltkrievijas režīma lidmašīnas, Baltkrievijas portālam “Onlier.by” pavēstījis Baltkrievijas Demokrātisko arodbiedrību kongresa vadītājs Aleksandrs Jarošuks. 

Kā pavēstīja Jarošuks, viņš par šādu aicinājumu uzzinājis no Vācijas pakalpojumu nozares apvienotās arodbiedrības “Verdi”, kuras sastāvā ietilpst arī “Lufthansa Technik” arodbiedrība. 

Baltkrievijas prezidenta lidmašīna “Boeing 737” 13.oktobrī ieradās Vācijas pilsētā Hamburgā, kur tai bija paredzēts veikt apkopi “Lufthansa Technik” servisa centrā. 

Tomēr vairāki uzņēmuma darbinieki atteikušies apkalpot Lukašenko lidmašīnu. Tāpēc arodbiedrība aicinājusi uzņēmumu nesodīt darbiniekus, kuri nevēlas piedalīties šajā apkopē. 

Pagaidām nav zināms, vai “Lufthansa Technik” atsauksies arodbiedrības aicinājumam un atteiksies veikt Lukašenko lidmašīnas apkopi. 

Arodbiedrība norāda, ka līdzīga situācija bija vērojama pirms vairāk nekā 30 gadiem, kad “Lufthansa Technik” darbinieki atteicās apkalpot Rumānijas diktatora Nikolajes Čaušesku lidmašīnu. Toreiz uzņēmuma vadība nekādas sankcijas pret saviem darbiniekiem nevērsa.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu