Villa no Ķīnas: vai internetveikalā ir iespējams pasūtīt veselu māju? (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: aliexpress.com

Ķīnas internetveikalā "Aliexpress" ir atrodams it viss, ko sirds kāro. Parasti šajā lēto preču tirgū vēršamies, kad nepieciešams atrast kādus sīkumus, piemēram, telefonu vāciņus vai nagu lakas, taču daudziem par pārsteigumu no internetveikala ir iespējams pasūtīt modulārās mājas. 

Lielākajos internetveikalos, piemēram, "Amazon" un "Aliexpress", ir pieejams plašs modulāro māju klāsts. Vairums no tām ir samērā lētas - sākot ar 1000 ASV dolāriem. Gan Ķīnas milzu internetveikala tīkls, gan arī "Amazon" un citi internetveikali piedāvā dažādu izmēru, stila un stāvu dzīvojamās ēkas. Tomēr, lai arī cik sulīgas būtu internetveikalā piedāvāto modulāro ēku bildes, šis piedāvājums teju ikvienam loģiski domājošam cilvēkam radīs bažas un šaubas par iespēju bez starpgadījumiem pasūtīt veselu māju.

Foto: aliexpress.com

Internetveikalos redzamās mājas faktiski iespējams pasūtīt uz jebkuru valsti, tostarp Latviju, un par sludinājumā norādīto cenu. Internetveikalos pieejamās mājas ir saliekamas un arī izjaucamas gluži kā "Lego" konstruktors - kad "māja" sasniegs pircēju, pašam pasūtītājam to vajadzēs salikt kopā. Piemēram, "Aliexpress" modulāro māju konstrukciju pamatā ir saliekams tērauda rāmis, kurš pēcāk jāapšuj ar fasādi, jāuzstāda izolācija un jāveic iekšējā apdare, taču atsevišķos sludinājumos pārdevējs piedāvā komplektā pievienot arī jau iepriekš sagatavotus fasādes un iekšējās apdares materiālus, vēsta portāls "RBC". Dažas no internetveikalā nopērkamajām mājām ir tā saucamie pārvadāšanas konteineri, kas tiks atsūtīti vienā lielumā.

Foto: aliexpress.com

Vairums piedāvāto māju ir viegli savienojamas ar citām konstrukcijām, tādēļ pircējs var iegādāties pat vairākus māju komplektus un palielināt platību pēc saviem ieskatiem. Spriežot pēc sludinājumiem, no šīm moduļu mājām ir iespējams izveidot miniatūru vasarnīcu, pagaidu māju, garāžu, pat dārza šķūni un kafejnīcu. 

Tomēr visām šīm modulārajām mājām ir savi zemūdens akmeņi. Sūtot šāda tipa māju no internetveikala, ir grūti paredzēt, cik lielā mērā pieaugs izmaksas. Iemesls, kādēļ šīs mājas ir tik lētas, ir to ražošanā izmantotie materiāli - tās pārsvarā veido plānsienu profili. Tas nozīmē, ka šīs mājas dažos gadījumos pircējam pašam vajadzēs siltināt, papildināt ar apdari vai iekšējo apdari, lai pielāgotu namiņu vietējiem klimata apstākļiem, uzstādīt piemērotu jumtu, logus un durvis. Tāpat dažu namu montāža var būt diezgan sarežģīta, tādēļ var nākties piesaistīt profesionālu meistaru. Jārēķinās, ka Latvijā tik liela izmēra pirkumiem būs jāveic atmuitošana, kas radīs vēl papildu izmaksas. 

Foto: aliexpress.com

Tāpat šādu māju sūtīšana no Ķīnas internetveikala, gluži tāpat kā visas citas preces, rada zināmus riskus. Mājas iegāde internetā ir tas pats, kas kleitas iegāde, - to nav iespējams apskatīt, piemērīt un pārliecināties, vai tā galu galā apmierina visas vēlmes un prasības. Šīm modulārajām mājām nav pieejamas arī garantijas un pārdošanas līgums tikpat kā neeksistē - būtībā mājas pasūtīšana internetā ir kā kaķis maisā, proti, viss var izdoties nevainojami vai arī taisni pretēji - zaudēsiet lielu naudas summu. Jāpiebilst, ka skopais modulāro māju atsauksmju daudzums jau vien raisa zināmas bažas par mikronamiņu kvalitāti. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu