Lionā sašauts grieķu pareizticīgo baznīcas mācītājs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Francijas pilsētā Lionā šodien ap pulksten 16.00 kāds vīrietis smagi sašāvis 52 gadus vecu mācītāju, kurš tajā brīdī slēdzis ciet savas baznīcas durvis.

Cietušais ir grieķu pareizticīgo baznīcas mācītājs, pret kuru uzbrucējs, pēc dažādu avotu vēstītā, divas reizis izšāvis no medību bises ar apgrieztu stobru un ievainojis viņu vēderā. Cietušā garīdznieka stāvoklis tiek raksturots kā smags, bet uzbrucējam izdevies aizbēgt, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Incidents noticis Lionas 7.rajonā, aptuveni 15 minūšu gājienā no pilsētas centra, kur policisti vēl nesen aizturēja kādu vīrieti ar nazi.

Franču medijs BFMTV informēja, ka policija pilnībā norobežojusi notikuma vietu, bet tuvējās apkārtnes iedzīvotāji ir aicināti būt piesardzīgiem un netuvoties baznīcai, jo smagi bruņotais noziedznieks vēl ir brīvībā.

Ap plkst.21:00 gan saņemtas ziņas, ka viņš tomēr ir aizturēts. Portāls Le Progres vēsta, ka aizdomās turamais vīrietis atpazīts kādā kebabu ēstuvē Lionas trešajā apgabalā un viņu aizturējuši municipālās policijas darbinieki.

Vīrieša rīcības motīvi joprojām nav zināmi.

Uzzinot par notikušo, Francijas premjers Žans Kastekss ir pārtraucis savu darba vizīti un atgriežas Parīzē.

Uzbrukuma iemesli nav zināmi. Tas noticis laikā, kad Francijā valda spriedze, ko izraisījušas karikatūras par pravieti Muhamedu, divas nedēļas pēc tam, kad islāma ekstrēmists nogriezis galvu franču skolotājam, kurš stundā par runas brīvību bija skolēniem rādījis šādas karikatūras, un divas dienas pēc tam, kad Nicā ar nazi bruņots vīrietis Dievmātes bazilikā nogalināja trīs cilvēkus, vienam upurim pārgriežot rīkli.

Francijas terorisma apkarošanas dienesti sestdienas uzbrukumu neizmeklē, tomēr iekšlietu ministrs uzdevis īpašai darba grupai sekot šim gadījumam, kamēr šāvējs nav notverts.

Tikmēr Francijas premjerministrs Žans Kastekss vēlreiz apliecinājis, ka valdība gatavojas izvietot pie skolām un dievnamiem militāru apsardzi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu