Jonite ar 10 000 eiro ziedojumu partijai KPV LV norēķinājusies par priekšvēlēšanu avīzēm (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Beata Jonite
Beata Jonite Foto: Ieva Leiniša/LETA

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) bijusī padomniece komunikācijas jautājumos Beata Jonite savu 10 000 eiro vērto ziedojumu partijai skaidro kā norēķināšanos par priekšvēlēšanu avīzēm, kas tika izdotas, kad viņa kandidējusi Eiropas Parlamenta vēlēšanās. 

"Saistībā ar vakar izskanējušo raidījumā “Nekā personīga” par manu pagājušā pavasara ziedojumu partijai “KPV LV”, vēlos precizēt, ka ziedojums tika veikts par 100 000 priekšvēlēšanu avīzēm laikā, kad kandidēju Eiropas Parlamenta vēlēšanās," savā "Facebook" kontā skaidro Jonite. "Zinu, ka "seksīgāk" komentētājiem izklausītos siltas vietiņas vai ietekmes pirkšana, bet tas pat tuvu neatbilst patiesībai."

Līdzekļu izcelsme, pēc Jonites teiktā, esot nevis kāds "sponsors", bet gan dzīves laikā veidotie ģimenes uzkrājumi.

"Diemžēl kandidēt vēlēšanās neoliberālās demokrātijas sistēmā ir dārgs prieks. Kvalitatīvas kampaņas izmaksā nejēdzīgi daudz. Toreiz es tiešām ticēju, ka, ieguldot visu, ko varu, ieskaitot savu veselību un līdzekļus (kas tagad ļoti noderētu studijās), man izdosies Eiropas birokrātiskajos gaiteņos Latvijas labā ienest jaunu enerģijas lādiņu. Taču katra investīcija ir risks, un toreiz šis risks neattaisnojās," skaidro Jonite. 

Visa šī informācija esot sniegta arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Kā ziņots, TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien vēstīja, ka KNAB prasa partijai KPV LV atmaksāt teju visu Jonites veikto ziedojumu politiskajam spēkam 10 000 eiro apmērā. 

KNAB apšauba Jonites ziedotos 10 000 eiro, jo maksājums neatbilstot viņas ienākumiem. Tāpēc gandrīz visu summu birojs prasa atmaksāt. Lai to izdarītu, partija nedrīkst šim mērķim izmantot valsts finansējumu, taču partijas konts esot tukšs.

Partijas līderis Atis Zakatistovs uzsvēra, ka politiskais spēks ir likumpaklausīgs un atmaksās "visu, ko no mums pieprasa, par pārkāpumiem, ja KNAB to ir konstatējis". Uz jautājumu par to, vai partijai ir pietiekami daudz līdzekļu ziedojuma atmaksai, Zakatistovs atbildēja, ka tas esot ļoti privāts jautājums un "būtu neprātīgi sagaidīt", ka viņš privātas lietas par partiju stāstu kameras priekšā.

Atmaksāt līdzekļus partijai prasa arī "Memory Water" pārstāvis Jānis Pļaviņš. Viņš ar vēstuli vērsies politiskajā spēkā, prasot atmaksāt parādu, kas radies, atbalstot partiju Saeimas vēlēšanās. Prasītā summa ir gandrīz tikpat liela, cik partija šovasar ieskaitīja uzņēmumam.

Vēstulē partijai Pļaviņš norādīja, ka viņa ģimene ziedojusi līdzekļus partijai, taču ziedojuma neatbilstoša noformējuma dēļ KNAB piespriedis 600 eiro sodu. Vēstulē viņš atsaucās uz bijušo ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV), kurš esot solījis jautājumu nokārtot. Pļaviņš partijai lūdza kompensēt viņam radušos 600  zaudējumu KNAB piespriestā soda dēļ.

Zakatistovs par šādu vēstuli nezinot, savukārt Nemiro raidījumam norādījis, ka partija šo jautājumu nekārtos.

Partija no biedru loka izslēdza vairākus cilvēkus, kas cēla trauksmi par aizdomīgu līdzekļu izlietojumu, turklāt partijas valde pirmdien plānojot no politiskā spēka izslēgt vēl vairākus biedrus. No partijas izraidītie politiskā spēka lēmumu plāno apstrīdēt.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu