Koenigsegg liek noprast, ka jaunais pasaules ātruma rekords ir viltojums

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Koenigsegg Agera RS
Koenigsegg Agera RS Foto: Koenigsegg

Amerikāņu kompānija Shelby Super Cars (SSC) tikai pirms pāris nedēļām paziņoja par jaunu pasaules ātruma rekordu ielas mašīnām un izplatīja video, kam šis apgalvojums bija jāapliecina.

Toreiz SSC ziņoja, ka tā hiperauto Tuatara vispirms paātrinājās līdz līdz 484,53 km/h, bet pēc tam jau sasniedza līdz 532,93 km/h, kas neapšaubāmi būtu rekorda cienīgs rezultāts, ja iegūtu neatkarīgu apstiprinājumu. Pagaidām gan tas nav noticis, tādēļ Zviedrijas Koenigsegg pagaidām negrasās atzīt šo sasniegumu un joprojām uzskata, ka tieši tā būvētais Agera RS aizvien ir ātrākais sērijveida ielas automobilis, kas jelkad traucies pa koplietošanas šoseju.

Koenigsegg dibinātājs un vadītājs Kristiāns van Kēnigsegs
Koenigsegg dibinātājs un vadītājs Kristiāns van Kēnigsegs Foto: Koenigsegg

Koenigsegg savā oficiālajā Facebook lapā sacīja, ka lepojas ar rekordu, kuru neviens cits autoražotājs nav spējis pārspēt jau trešo gadu pēc kārtas. Atgādināsim, ka Agera RS spēja divu pretējos virzienos vērstu braucienu summā vidēji sasniegt 447 km/h, kamēr absolūti lielākais izmērītais ātrums bija nedaudz zem 458 km/h. Šo rezultātu oficiāli atzina Ginesa rekordu grāmatas eksperti, savukārt Bugatti Chiron Super Sport 300+, kas slēgtā poligonā traucās ar vairāk nekā 490 km/h, un SSC Tuatara, kam vidējais ātrums uz slēgtas šosejas Nevadas štatā bija 508 km/h, netika oficiāli verificēti.

Taisnības labad gan jāsaka, ka arī SSC vadītājam Džerodam Šelbijam ir šaubas par Tuatara ātrumu, jo, viņaprāt, izplatītajā video pastāv neatbilstības starp attēlu un telemetrijas datiem. Tai pašā laikā viņš piebilda, ka ierakstu numuri ir precīzi un pārbaudīti, toties GPS moduļa ražotājs Dewetron neapstiprināja šos ātrumus un Ginesa rekordu eksperti, kuri vēroja notikumu, rezultātu nepārbaudīja.

Shelby Super Cars gan nedomā mest plinti krūmos un jau tuvākajā laikā atkal slēgs kādu šoseju, varbūt to pašu ceļa posmu Nevadā, un veiks jaunu rekorda mēģinājumu. Tikai šoreiz Tuatara būs aprīkota ar papildu līdzekļiem ātruma mērīšanai un notikumu vēros vairāk kameru un liecinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu