Cimdars kandidēs uz Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas vadītāja amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Ilggadējais, tagad bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars nolēmis šodien pieteikt savu kandidatūru uz Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja amatu.

Cimdars ir saņēmis nepieciešamos vismaz desmit Latvijas vēlētāju parakstus savas kandidatūras pieteikšanai. Apmēram 20 parakstītāju vidū "kā rīdziniece" ir arī CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa, daži bijušie CVK locekļi, kā arī bijušie Rīgas domes priekšsēdētāji Andris Ārgalis, Aivars Aksenoks, Jānis Birks un Andris Bērziņš.

Gandrīz puse no Cimdara virzītājiem ir Rīgas vēlēšanu iecirkņu komisiju priekšsēdētāji. Tāpat atbalstu viņa kandidatūrai pauduši bijušie Satversmes tiesas priekšsēdētāji Gunārs Kūtris (ZZS) un Aivars Endziņš un līdzšinējais Latvijas Zinātņu akadēmijas vadītājs Ojārs Spārītis.

Apmēram puse no Cimdara izvirzītājiem ir cilvēki, kuri pēc pieredzes zina, kādi izaicinājumi jau ir bijuši un kādi varētu būt gaidāmi galvaspilsētas vēlēšanu komisijas darbā un paļaujas, ka bijušais CVK vadītājs spēs ar šiem izaicinājumiem tikt galā, norādīja Cimdars.

Kādreizējais CVK vadītājs skaidroja, ka viņam nekad neesot bijusi izteikta politiskā aizmugure un katru reizi uz Latvijas vēlēšanu komisijas vadītāja amatu viņu virzījuši dažādi politiskie spēki vai dažādas koalīcijas. Cimdars skaidroja, ka tāpēc arī šoreiz viņš ir izvairījies meklēt aktīvu politiķu atbalstu.

Topošais kandidāts uz Rīgas Vēlēšanu komisijas vadītāja amatu apstiprināja, ka viņam ir redzējums darbam šajā amatā, ko gan pagaidām vēlētos pietaupīt gadījumam, ja Rīgas domes deputāti gribēs to uzklausīt.

Pašreizējais Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas vadītājs ir Juris Kokins.

Cimdars amatu CVK pēc ilggadēja darba zaudēja, pie varas nākot esošajai valdības koalīcijai. Četri no šīs koalīcijas spēkiem tagad ir nākuši pie varas Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu