No amata atkāpies policijas priekšnieks Arkanzasā, kurš aicināja uz vardarbību pret demokrātiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

No amata atkāpies policijas priekšnieks Arkanzasā, kurš pagājušajā nedēļā aicināja uz vardarbību pret demokrātiem, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Arkanzasas štata pilsētas Māršalas policijas priekšnieks Langs Hollands no amata atkāpās pagājušajā sestdienā, pēc tam, kad pilsētā un ārpus tās izcēlās plašs sašutumus par viņa komentāriem sociālajos tīklos. 

Hollands vairākos paziņojumos norādījis, ka visus demokrātus vajadzētu nogalināt. Tāpat viņš uzvēris, ka prezidenta vēlēšanas, kurās uzvarēja demokrātu pārstāvis Džo Baidens, esot krāpšana. Viņš arī dalījies ar vairākiem attēliem, kuros pausts atbalsts sazvērestības teorijas “QAnon” apgalvojumiem. 

“Nāvi visiem marksistu demokrātiem. Neņemiet gūstekņus un neatstājiet dzīvu nevienu,” teikts vienā no Hollanda ierakstiem sociālajā tīklā “Parler”. 

“Parler” ir jauns sociālais tīkls, kas sevi pozicionē kā alternatīvu tviterim. “Parler” ir populārs konservatīvo amerikāņu vidū. 

Maršalas mērs Kevins Eliots apstiprināja, ka Hollands atkāpies no amata. 

Tāpat viņš nosodīja bijušā policijas priekšnieka izteikumus.  

Hollands jau iepriekš bija nonācis uzmanības centrā, publiski atsakoties pilsētā nodrošināt Arkanzasā ieviesto prasību, kas Covid-19 epidēmijas dēļ paredz obligātu masku lietošanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu