"Progresīvie" atbalsta Pūces atkāpšanos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Politiskās partijas "Progresīvie" izglītības ministra amata kandidāte, "Iespējamās misijas" skolotāja Antoņina Ņenaševa piedalās preses pasākumā, kurā politiskā partija "Progresīvie" iepazīstina ar savu Ministru kabineta piedāvājumu, Ministru prezidenta amata kandidātu un priekšvēlēšanu 4000 zīmju programmu.
Politiskās partijas "Progresīvie" izglītības ministra amata kandidāte, "Iespējamās misijas" skolotāja Antoņina Ņenaševa piedalās preses pasākumā, kurā politiskā partija "Progresīvie" iepazīstina ar savu Ministru kabineta piedāvājumu, Ministru prezidenta amata kandidātu un priekšvēlēšanu 4000 zīmju programmu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) atkāpšanās no amata vērtējama pozitīvi, pauda "Progresīvo" līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa.

 

Viņa skaidroja, ka šādi soļi jāpieņem jebkuram ministram vai amatpersonai, it sevišķi šādās situācijās, kad kļuva zināms par ministra negodprātīgu rīcību.

"Progresīvie" arī no citiem ministriem, piemēram, finanšu un labklājības ministriem sagaidītu demisiju par nekvalitatīvu darbu.

"Mūsu politiķiem ir pienācis laiks uzņemties politisko atbildību un rīkoties," uzsvēra Ņenaševa.

Vaicāta, kā "Progresīvie" vērtē turpmāko sadarbību ar "Attīstībai/Par!" Rīgas domes koalīcijā, viņa norādīja, ka ziņa ir "pārāk svaiga" un partijā vēl nav noformulējusies konkrēta pozīcija.

Viņa atklāja, ka rīt, 13.novembrī, plānota saruna par Pūces bijušā partijas biedra Māra Mičerevska paziņojumu, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi. Tikšanās esot bijusi ieplānota ar partiju vadību, tomēr jauno apstākļu dēļ tā ir pārcēlusies. Rezultātā, rīt frakcijā notiks saruna ar Mičerevski par šo situāciju un viņa turpmāko darbību frakcijā.

Ņenaševa skaidroja, ka partijā uzmanīgi vēro notiekošo, un "Progresīvie" apzināti sākotnēji negribēja paust nostājas, nezinot visu situāciju. "Tā nav mūsu iekšējā partijas situācija, tāpēc rīt gaidām sarunu ar Mičerevski," teica politiķe.

Runājot par partiju savstarpējām attiecībām, viņa klāstīja, ka

"Progresīvajiem" bija svarīgi, lai partneri atrisina šo situāciju paši, un tas arī esot noticis.

Vienlaikus politiķe piebilda, ka partijā "neizjūt nekādu ietekmi no malas", un uzsvēra, ka "Progresīvie" strādā Rīgas domē, ne valdībā. Sākotnēji partijā cer atrast risinājumu ar Mičerevski un tad runāt par situāciju partiju vadību līmenī, izriet no viņas sacītā.

Ziņots, ka Pūce nolēmis atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata, aģentūru LETA informēja partijā "Latvijas attīstībai".

Šādu lēmumu politiķis pieņēmis pēc bijušā partijas biedra Mičerevska paziņojuma, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi un iepriekš izmantojis kāda cita deputāta caurlaidi.

 
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu