Nissan no bijušā vadītāja vēlas piedzīt 80,8 miljonus eiro

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Karloss Gosns
Karloss Gosns Foto: AP/Scanpix

Japānas autobūves kompānija Nissan Motor caur tiesu vēlas piedzīt no bijušā vadītāja Karlosa Gosna nodarīto zaudējumu kompensāciju 80,8 miljonu eiro apmērā. 

Jokohamas apgabaltiesa ir pieņēmusi prasību, kurā Nissan no bijušā izpilddirektora Karlosa Gosna vēlas saņemt kompensāciju 10 miljardu jenu (aptuveni 80,8 miljoni eiro). Summu Nissan pamato ar zaudējumiem, ko Gosns nodarījis, pildot pienākumus vadošajos amatos.

"Šodien sāktā tiesas prāva ir daļa no Nissan politikas, kas paredz Gosnu saukt pie atbildības par kaitējumu un finansiālajiem zaudējumiem, ko uzņēmums cieta viņa nepareizas rīcības dēļ," teikts Nissan paziņojumā.

Gosns, kurš aizbēga no Japānas, lai izvairītos no soda, kopš 2020. gada janvāra atrodas Libānā. Bijušais Renault-Nissan alianses vadītājs jelkādus pārkāpumus noliedz.

Komentārā, ko Gosns e-pastā nosūtījis aģentūrai Reuters, viņš norāda, ka "Nissan prasība ir turpinājums nepamatotai iekšējai izmeklēšanai, ko sāka daļa uzņēmuma vadības komandas, un nepamatotiem valsts prokuroru arestiem".

Gosns ir pārliecināts, ka savu amatu zaudēja un arī izmeklēšana pret viņu sākta, lai novērstu Nissan un Renault apvienošanos vienā juridiskā personā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu