Ko darīt, lai gaismas dēļ neiebrauktu grāvī vai citā mašīnā (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lai gan Latvijā ar ieslēgtām tuvajām gaismām vai vismaz dienas gaitas gaismām ir jābrauc visu gadu, vasarā tas nav tik ļoti būtiski kā ziemas periodā. Vasarā tumšs ir tikai īsu brīdi, bet ziemā krēsla, pustumsa un tumsa valda lielāko dienas daļu.

Šā iemesla dēļ ļoti liela nozīme ir automašīnas lukturiem. Faktiski - ne tikai automašīnas, bet jebkura transportlīdzekļa lukturiem. Autobraucēji nereti par to piemirst un tad, kad izbrauc uz šosejas, brīnās, ka neko neredz. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bieži vien risinājums ir banāls, jo pietiek vien ar izdegušās lampiņas nomaiņu vai pat tikai lukturu noskalošanu un bilde uz ceļa tumsā ir pavisam cita. Tomēr izrādās, ka arī tik vienkāršai darbībai kā lukturu nomazgāšana ir jāņem vērā dažas nianses, lai gaismekļus nesabojātu.

Tāpat arī autobraucējiem der atcerēties par gaismas avotiem salonā. Dienas gaišajā daļā tie netraucēs, tomēr naktī pārāk spilgts instrumentu paneļa apgaismojums, tai skaitā arī intensīvā gaisma no multimediju sistēmas, var nogurdināt acis tā, ka vadītājs jau vairs lāgā neredz, kas notiek aiz loga. Uz to raidījuma Zebra vērtīgo padomu sižetā norāda tā vadītājs Pauls Timrots.  

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tāpat raidījums atgādina, ka visiem viedtālruņu lietotājiem, kas savas glāstāmās ierīces izmanto navigācijas sistēmas vietā, derētu atcerēties par to pareizu novietojumu. Tā, piemēram, nevajadzētu telefona turētāju līmēt vējstikla vidū zem spoguļa, jo tā visi objekti aizsedz aptuveni trešo daļu visa redzes lauka. 

Vairāk par apgaismojumu uz āru un mašīnas salonā skaties Zebra sižetā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu