Mirstības pieaugums Krievijā kopš epidēmijas sākuma bijis četras reizes lielāks par oficiālo Covid-19 upuru skaitu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Covid-19 pandēmijas apkarošanai Krievijā izveidotā operatīvā štāba oficiālie dati par Covid-19 upuru skaitu ir vairākas reizes mazāki par mirstības pieaugumu, kas reģistrēts kopš epidēmijas sākuma, vēsta izdevums “Mediazona”.

Periodā no šā gada aprīļa līdz oktobrim mirušo cilvēku skaits Krievijā bija par 120 000 lielāks par pēdējo piecu gadu attiecīgā perioda vidējo mirstības līmeni. 

Tikmēr saskaņā ar operatīvā štāba datiem, no Covid-19 šajā periodā no aprīļa līdz oktobrim miruši 28 200 cilvēki. 

Par periodu no aprīļa līdz septembrim ir pieejami Krievijas statistikas biroja “Rosstat” dati  - šajā laikā mirstības pieaugums valstī bijis 106 000. 

“Rosstat” analītiķi uzskata, ka no Covid-19 šajā periodā miruši 55 600 cilvēku. Savukārt operatīvā štāba dati liecina, ka šajā periodā Covid-19 prasījis 20 700 cilvēku dzīvības. 

Kā “Mediazona” uzsver demogrāfs Aleksejs Rakša, ne visi virsnormas nāves gadījumi ir tiešā veidā ir saistāmi ar koronavīrusu. Daudz nāves gadījumu ir skaidrojami ar veselības aprūpes sistēmas milzīgo noslogojumu Covid-19 epidēmijas dēļ, kā rezultātā samazinās, piemēram, ātrās palīdzības pieejamība un tiek atliktas plānveida operācijas. 

Neskaidrību ap reālo Covid-19 upuru skaitu veicina arī tas, ka dažādiem Krievijas reģioniem ir dažādas pieejas ar pandēmiju saistīto nāves gadījumu uzskaitē. 

Piemēram, daži reģioni gandrīz visus virsnormas nāves gadījumus saista ar koronavīrusu, bet citi reģioni mirstības pieaugumu vispār nekā neskaidro. 

Foto: Maskavā hokeja arēnu pārveido par slimnīcu ar Covid-19 sasirgušajiem

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu