Krievijā sākta jauna krimināllieta pret Jehovas lieciniekiem (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijā sākta jauna krimināllieta pret Jehovas lieciniekiem, otrdien paziņojusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Komiteja pavēstīja, ka izmeklēšana sākta uz aizdomu pamata, ka atsācis darboties Jehovas vadības centrs un vietējās filiāles.

Izmeklētāji paziņoja, ka saistībā ar izmeklēšanu vairāk nekā 20 reģionos visā valstī tiek veiktas kratīšanas un vairāki cilvēki aizturēti.

Krievijā Jehovas liecinieki 2017.gadā tika pasludināti ārpus likuma un atzīti par ekstrēmistu organizāciju. Kopš tā laika aizturēti vairāki desmiti Jehovas liecinieku un simtiem izvirzītas kriminālapsūdzības.

XIX gadsimta beigās dibinātajai kustībai bieži nākas saskarties ar problēmām saistībā ar sekotāju centieniem izplātīt mācību dažādās valstīs, kā arī tāpēc, ka sekotāji atsakās respektēt valsts simbolus, arī karogus.

Krievijā, kur iedzīvotāju vairākums ir pareizticīgie, ir arī aptuveni 175 000 Jehovas liecinieku.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja atklāja, ka identificējusi vairākus Jehovas liecinieku līderus un sekotājus un aizturējusi viņus.

Vairāki Jehovas liecinieki kopš 2019.gada jūnija slepus tikušies kādā dzīvoklī Maskavā, kur apsprieduši reliģisku literatūru un pievērsuši savai ticībai vairākus maskaviešus, pavēstīja komiteja.

"Mūsu rīcībā ir apstiprināta informācija par vismaz desmit kratīšanām ticīgo mājās Maskavā, kas notika 24. novembrī. Par šajās dienās notikušiem reidiem Jehovas liecinieku mājvietās citos Krievijas reģionos ziņojumus neesam saņēmuši," norādījis Jehovas liecinieku Eiropas asociācijas pārstāvis Jaroslavs Sivuļskis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu