Jo trakāks "bulku vāģis", jo tālāk jāiet pēc džipa. Peugeot Partner Dangel 4x4 apskats

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Tā sauktie bulku vāģi un bezceļš slikti sader kopā. Kā visās lietās, arī šeit gadās izņēmumi. Ar tādu mums ir darīšana šajā TV Auto ziņu raidījumā.

Kompaktais furgons Peugeot Partner rūpnīcu pamet tikai un vienīgi ar priekšējo riteņu piedziņu. Tomēr šim sarkanajam busam velkošie ir visi četri riteņi. Mīklas atrisinājums ir mazais uzrakstiņš Peugeot Partner aizmugurē. Dangel 4x4. Tā ir privāta kompānija, kas pārbūvē parastus komercauto ja ne gluži par visurgājējiem, tad par automašīnām ar paaugstinātu pārgājamību.

Dangel pārtaisa ne tikai transmisiju vien, bet arī pamatīgi pieceļ klīrensu. Tas palielināts par 9 centimetriem, un tagad zemākā furgona vieta atrodas 18 centimetrus no zemes. Izklausās vienkārši, bet tas viss maksā 7770 eiro plus 17 200 par pašu auto.

Salonā galvenā atšķirība no citiem Partner ir kloķītis, kas vada Dangel pilnpiedziņu. Eco režīmā tas brauc tāpat kā citi Partner ar priekšējiem riteņiem, tā mēs ieslēdzam pilnpiedziņu, kas ir robustāka nekā caurmēra krosoveram, un vēl - ja viss ir slikti, ir aizmugurējā diferenciāļa bloķēšana. Kaut izskatās, ka rakstīts Block, patiesībā ir R.Lock.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Nu tad paskatīsimies, uz ko tāds buss ir spējīgs. Pirms nopietniem šķēršļiem jāatceras izslēgt pretizslīdēšanas sistēmu. Automašīnas ģeometriskā pārgājamība ir apbrīnojama. Šķiet, ka nav tādas vietas, kur Peugeot Dangel uzkārtos. 

Normunds Avotiņš: "Nu tā. Katram džipam ir robeža, aiz kuras tālāk vairs nevar. Tāda atradās arī Peugeot Partner Dangel 4x4. Šajā kalnā mēs vairs netikām. Lai gan, ja uzliktu citas riepas, noteikti varētu! Ja furgonam uzliktu raupjākas riepas, braucot pa asfaltu, aizkristu ausis. To mēs noteikti negribam."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Tā kā Dangel pārbūve iespējama tikai komplektā ar lielāko un jaudīgāko motoru, 2 litru 130 ZS turbodīzeli, tad mašīna ar pilnpiedziņu un svaru ir diezgan naska. Nobrīnījāmies, ka tehniskajos datos rakstīts, ka maksimālais ātrums ir 185 km/h!

Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes Partner pārbūvi, jaunais "dangelis" ir daudz civilizētāks. Tam ir ievērojami komfortablāka gaita, tas ir klusāks, un no transmisijas vairs nenāk rallijreidu mašīnas cienīgi trokšņi. Piekares energoietilpība un pāri malām kūsājošā enerģija vedina meklēt Partnerim arvien jaunus pārbaudījumus - līdz tas beidzas tā, kā jau parasti beidzas šādi eksperimenti. Labi, ka ūdens nesniedzas līdz sliekšņiem un rezervē ir kārtīgs bezceļu auto ar vinču. 

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Tātad pilnīgi visu pilnpiedziņas Partner tomēr nespēj. Taču vai par 25 tūkstošiem eiro varam prasīt vairāk? 4x4 eksperts un bezceļu gids Arnis Namajuns saka - nē. Vismaz ne par šo cenu tādā izpildījumā.

Offroad karstumā mēs aizmirsām ka automašīna tomēr ir busiņš. Tajā paredzēts vest kaut kādu kravu, tāpēc ir vērts ieskatīties kravas kastē. Tur, tāpat kā standarta Partner, var iebāzt arī eiropaleti - šķērsvirzienā. Vienīgā lieta, kas jāņem vērā, - kravas telpas garumu ierobežo rezerves ritenis. Tam vairs nav vietas zem grīdas, tāpēc ritenis pieskrūvēts pie starpsienas.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Normunds Avotiņš: "Bet uz Dangel vajag skatīties kā spectehniku. Un te novērojams milzu progress. Šis izstrādājums ir daudz harmoniskāks. Ar to var braukt diendienā un ne jau tikai kalnā - lejā."

Galvenā mērķauditorija ir avārijas dienesti, enerģētikas kompāniju brigādes, taču, liekot lietā izdomu, pilnpiedziņas Partner var kļūt arī par pārgājienu biedru.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Arnis Namajuns: "Šīs mašīnas pārbūve par miniatūru dzīvojamo kemperi būtu apskatāms variants."

Peugeot Partner 4x4 Dangel

+ labs sniegums bezceļā

+ relatīvi komfortabla gaita

+ ātrdarbīgs centrālais viskosajūgs

- neprecīza pārnesumkārba

- pārāk "augsta" 

- galīgās izmaksas

Dzinējs: 1499 ccm, R4 turbod.

Jauda: 130

Paātrinājums: 12,1

Patēriņš: 4,4*

CO2: 117*

Cena: 24 964 eiro

*) NEDC dati

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu