Izraēlas likumdevēji sākotnējā lasījumā atbalsta likumprojektu par parlamenta atlaišanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas parlaments trešdien sākotnējā lasījumā atbalstīja likumprojektu par likumdevēju sapulces atlaišanu, kas var novest pie jau ceturtajām vēlēšanām divu gadu laikā.

Priekšlikumu atbalstīja 61 deputāts, 54 bija pret.

Valdības koalīcijas partija "Zilais un baltais", arī tās līderis aizsardzības ministrs Benijs Gancs, balsoja par likumprojektu, bet premjerministra Benjamina Netanjahu partija "Likud" - pret.

Tas var nozīmēt, ka šo divu partiju koalīcijas valdība izjūk tikai septiņus mēnešus pēc izveidošanas.

Opozīcijas iniciētais likumprojekts, lai tas kļūtu par likumu, vēl ir jāatbalsta trīs lasījumos, līdz ar to koalīcijas partneriem ir laiks, lai atrisinātu strīdus jautājumus, arī budžeta pieņemšanu.

Ja netiks rasts risinājums par valsts budžetu, parlaments automātiski tiks izformēts 23.decembrī, bet vēl pēc 90 dienām notiks jaunas vēlēšanas.

Netanjahu jau iepriekš norādīja, ka viņa partija ir pret parlamenta izformēšanu un aicināja uz nacionālo vienotību koronavīrusa krīzes apstākļos.

Partijas "Zilais un baltais" zinātnes ministrs Izhars Šai trešdien intervijā armijas radio norādīja, ka tiek īstenoti centieni, lai izveidotu alternatīvu valdību.

"Jaunas vēlēšanas nav nepieciešamas, ja mēs varam aizstāt šo valdību ar citu," sacīja Šai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu