Spānijas Kanāriju salas novembrī sasniedzis rekordliels migrantu skaits (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migrantu pagaidu nometne Spānijā, Kanāriju salās
Migrantu pagaidu nometne Spānijā, Kanāriju salās Foto: EPA/Scanpix

Spānijai piederošajās Kanāriju salās novembrī ieradušies 8175 nelegālie imigranti, kas, domājams, ir lielākais mēnesī reģistrēto imigrantu skaits, ceturtdien paziņojusi Spānijas Iekšlietu ministrija.

Šogad Kanāriju salas, šķērsojot jūru laivās no Āfrikas krastiem, sasnieguši gandrīz 20 000 nelegālo migrantu, kas ir gandrīz desmit reizes vairāk nekā 2019.gadā.

Rezultātā Kanāriju salu nelegālo imigrantu izvietošanas centri ir pārpildīti.

Spānijas Iekšlietu ministrijas dati liecina, ka no 1.janvāra līdz 30.novembrim Kanāriju salās ieradušies 19 566 migranti. 2019.gadā salās ieradās tikai 1993 nelegālie imigranti.

Šogad gandrīz 70% no kopējā skaita Kanāriju salās ieradās oktobrī un novembrī.

Šie dati atsauc atmiņā 2006.gadu, kad Kanāriju salās ieradās gandrīz 30 000 cilvēku.

Lai gan šogad kopējais nelegālo imigrantu skaits ir mazāks nekā 2006.gadā, datus pa mēnešiem nav iespējams salīdzināt, jo 2006.gadā dati pa atsevišķiem mēnešiem netika fiksēti.

Lai risinātu krīzi, Spānijas valdība sākusi celt nometnes, kurās būs iespējams izmitināt līdz 70 000 cilvēku. Projekta izmaksas aplēstas uz 84 miljoniem eiro un to finansēs ES fondi.

Nelegālie imigranti tiek izmitināti arī viesnīcās un tūristu kompleksos, kas pandēmijas dēļ lielākoties ir tukši.

Spānija arī pastiprinājusi diplomātiskos centienus vairākās Āfrikas valstis, lai mazinātu migrācijas plūsmu no tām uz Kanāriju salām, un atdzīvinājusi pandēmijas iesaldētos repatriācijas centienus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu