Pirms desmit gadiem pārdots mopēds sievietei tagad sagādā pamatīgas raizes (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Скриншот с сюжета Degpunktā

Neapskaužamā situācijā nonākusi kāda sieviete, kura pirms desmit gadiem pārdeva mopēdu, to oficiāli nepārreģistrēja pircēja īpašumā un tagad pēc notikuša negadījuma, kurā iesaistīts mopēds, taču tā vadītājs no notikuma vietas aizbēdzis, nākas atbildēt viņai. 

Pārdodot savu transportlīdzekli kādam citam un to nepārrakstot, var iekulties lielās nepatikšanās, pat pēc desmit gadiem. Par to nesen pārliecinājusies kāda iedzīvotāja.

Biedējošu vēstuli no valsts policijas ar uzaicinājumu ierasties iecirknī, lai sniegtu paskaidrojumus Sanita saņēma šogad septembra sākumā. Sievietei bija jāpaskaidro kāda ceļu satiksmes negadījuma apstākļus, kurā iesaistīts viņas transportlīdzeklis – mopēds. Likumsargi atklāja, ka braucamrīka vadītāju neizdevās noskaidrot, jo tas pēc ietriekšanās kādā automašīnā no notikuma vietas aizbrauca, taču tā kā mopēds reģistrēts uz Sanitas vārda un avārijas lieciniekiem izdevās piefiksēt tā numuru, par negadījumu sekām jāatbild tieši īpašniecei.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Uzklausot policistus, Sanita saprata, ka iekūlusies lielās nepatikšanās, jo minēto mopēdu viņa bija pārdevusi pirms desmit gadiem kādam svešiniekam un pats svarīgākais – to nepārrakstot uz pircēja vārda. Saprotot kā jārīkojas ātri, uzreiz pēc nepatīkamās sarunas ar likuma sargiem, sieviete devās pie Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvjiem (CSDD), lai saprastu kā tagad pareizi darīt lai pasargātu sevi no turpmākiem sodiem, administratīvas vai pat kriminālatbildības. 

Diemžēl atbilde no direkcijas nebija visai iepriecinoša, proti šobrīd transportlīdzekļa norakstīšana vai noņemšana no uzskaites no sodiem neatbrīvos.

Sods bija par sestajā oktobrī fiksētu ātruma pārkāpumu. Sanita atkārtoti sazinājās ar policijas inspektoriem, taču neko jaunu tā arī neuzzināja, tāpēc sieviete nolēma dalīties ar rūgto pieredzi publiski, lai pabrīdinātu citus. ”Degpunktā” komanda sazinājās ar ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvjiem un Sanitai par prieku, risinājums tiks rasts. Iniciatīva darīt visu nepieciešamo, lai pievērstu ceļu policijas uzmanību mopēdam – tomēr devusi rezultātu

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Valsts policijā šobrīd norāda, lai saņemtu informāciju par apturēto mopēda vadītāju Sanitai ir jāraksta oficiāls iesniegums.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu