Labu ziemas riepu komplektu par 100 eiro dabūt nevar, bet ir varianti (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Ja līdz šim esat veiksmīgi izlaipojuši un kaut kā iztikuši bez ziemas riepām, turpmāk tā darīt vairs nedrīkstēs. Satiksmes noteikumi paredz, ka sākot ar 1. decembri vieglajiem automobiļiem un komerctransportam līdz 3,5 tonnām ir jābrauc ar ziemas sezonai paredzētu apriepojumu.

Tās būtu riepas ar sniegpārsliņas simbolu, jo M+S ne vienmēr uzskatāmas par pilnvērtīgām ziemas riepām. Un, ja ārā nav normālas ziemas, tad, vai nu negribas maksāt par ziemas riepām vispār vai arī tikt cauri pēc iespējas lētāk.  Ja pavasarī izdevās populārākajā 16 collu izmērā piemeklēt vasaras riepas, gandrīz iekļaujoties 100 eiro budžetā, tad ar ziemas riepām tik viegli nebūs.

Oskars Krampāns, Autoriepu Nams direktors: "Tik lēti, kā vasaras riepas, ziemas riepas gan nebūs. Būs mazliet dārgāk, sākot no 156 eiro par četrām Ķīnā ražotām ziemas riepām."

Tās ir Antares Grip 20 riepas, kas katra maksā 39 eiro un pircējs par šo naudu dabū makten daudz gumijas, kā dēļ riepa ir masīva un smaga, tātad piemērota arī lauku ceļiem. Bet, vai tās der arī pilsētai?

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Oskars Krampāns: "Jā, ar šīm riepām var droši pārvietoties arī pilsētā. Tās arī ātri nenodilst, par ko esam pārliecinājušies uz savām piegādes mašīnām. Riepas tur divas ziemas sezonas pie mūsu lielajiem nobraukumiem."

Ja tomēr ir nepārvarami iebildumi pret ķīniešu riepām, par tiem pašiem 39 eiro gabalā var dabūt tīru Eiropas ražojumu.

Serbijā ražotās Star Fire W200 vairs nav mīkstā sastāva riepas. Tās ir vairāk kā Eiropas tipa. Bet šis ir labs variants cilvēkiem, kas meklē vissezonas riepas. Un šādu cilvēku kļūst arvien vairāk. Ar vienu Star Fire riepu komplektu gadā mierīgi iztiek uzņēmumu un pat valsts iestāžu automašīnas.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Oskars Krampāns: "Ja gribas pakāpties solīti augstāk, tad tā būs Korejā ražota ziemas riepa. Ražotā Nexen rūpnīcā, un komplekta cena ir 180 eiro."

Par joprojām pieejamiem 45 eiro gabalā automašīna nostājas uz Roadstone Eurovis WH1 ziemas riepām. Autoražotāju piegādātājam Nexen tas ir tas pats kas Sava - kompānijai Goodyear vai Kleber - Michelin. 

Ko darīt, ja BMW X5 nauda pietika, bet riepām nē?

Tie autobraucēji, kuru automašīnām ir normāla izmēra riepas, parasti naudiņu ziemas riepām kaut kā sakasa.

Sliktāk ir tad, ja vispirms izvēlamies automašīnu, un tikai pēc tam sākam domāt, vai un kā varēsim atļauties tai normālas ziemas riepas. 

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Labs piemērs ir BMW X5, ar kuriem ir pilni mikrorajoni. Automašīna vairs nav dārga, bet riepu izmērs paliek iepriekšējais, 20 collas. Tomēr arī šeit ir varianti, kā ar salīdzinoši maziem izdevumiem tikt pie jauna apriepojuma, jo milzīgā Hemisphere HW505 riepa izmērā 315/35 R20, kas der BMW X5 un X6 aizmugurējiem riteņiem, maksā 88 eiro 80 centus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu