“Gāja kā uz savu likteni…” Kas notika sestdien medībās, kurās tika nošauts mednieks?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

“Gāja kā uz savu likteni. Es domāju, viņam palika slikti. Viņš nekad tā nebūt darījis,” par sestdien notikušo traģēdiju medībās Viļakas novada Žīguru pagastā saka mednieks Ēvalds Macāns. Mednieks, kurš tika nāvējoši sašauts, liktenīgajā dienā bija dzinējmedību vadītājs.

Sestdien Viļakas novada Žīguru pagastā dzinējmedību laikā nāvējoši sašautais bija vietējā Mednieku un makšķernieku kluba prezidents, apliecināja kluba pārstāvis Ēvalds Macāns, kurš sestdien piedalījās dzinējmedībās.

Medību noteikumus todien pārkāpa, gan bojāgājušais, gan mednieks, kas raidīja šāvienu. Cietušais patvaļīgi pameta mednieka stāvvietu un pārvietojās pa mednieku līniju, kas ir aizliegts. Savukārt mednieks, kurš raidīja šāvienu, šāva pa mednieku līniju pa neskaidri redzamu mērķi. Šaušana pa mednieku līniju, tāpat kā šaušana pa neskaidri redzamu mērķi ir kategoriski aizliegta. Par notikušo uzsākts kriminālprocess.

Ēvalds Macāns TVNET pastāstīja, ka bojāgājušais bija pieredzējis mednieks, disciplinēts un atbildīgs, vienmēr uzsvēris, cik būtiski ievērot noteikumus. Kāpēc todien vīrs pameta stāvvietu un klusējot pagāja garām netālu stāvošajam medniekam, viņš nespēj izskaidrot. “Kad dzinēji bija aizgājuši, viņš klusēdams atstāja savu vietu, pagāja garām blakus stāvošajam medniekam. Kāpēc viņš pa rāciju nepateica “Ejam nost”, es nezinu.

Es domāju, viņš gāja autopilotā, varbūt palika slikti ar sirdi.

Stress visā sabiedrībā ir ļoti augsts. Viņa mednieka stāžs bija vairāk nekā 30 gadi. Viņš nekad tā nebija rīkojies,” stāsta Macāns. Viņš piemetina, ka alkoholu bojāgājušais vispār nelietoja.

“Es biju vienā flangā un pa rāciju dzinēji atbildēja “Sākam dzīt.”

Sekoja šāviens un tad …

Es tūlīt zvanīju ātrajai palīdzībai, policijai Valsts meža dienestam. Aicināju pārējos palikt uz vietas, neizklīst. Stress un šoks bija drausmīgs.” Mednieki teikuši, ka šāviens raidīts no apmēram 17 metru attāluma.

Ēvalds Macāns saka, ka tā ir milzīga traģēdija ģimenei un zaudējums visiem kluba biedriem. “Viņš bija pārāk labs, un, ja mūsu kolektīvā bija kāds trūkums, tad viņa labā rakstura dēļ. Medību noteikumi rakstīti asinīm.”

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu