Amatpersona atzīst kļūdas pandēmijas krīzes vadībā un komunikācijā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā ir pieļautas kļūdas pandēmijas krīzes vadībā un komunikācijā, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Krīzes vadības nodaļas vadītājs, Krīzes vadības padomes sekretariāta amatpersona Kaspars Druvaskalns.

Viņš skaidroja, ka veselības sistēmas noslogojums ir inficēšanās rādītāju rezultāts, tāpēc visai uzmanībai jābūt vērstai uz saslimstības mazināšanu. "Tas ir tas, ko valdība un Krīzes vadības padome kopā ar pārējiem speciālistiem cenšas veiksmīgāk vai neveiksmīgāk darīt," deputātiem norādīja Druvaskalns.

Latvijā joprojām turpina palielināties inficēto skaits, lai gan ne tik strauji, kā pirms vairākām nedēļām. Inficēto skaita pieaugumam ir ietekme uz slimnīcām un to kapacitāti, tāpēc tagad īpaši svarīgi būs vērot, kā situācija attīstīties gada nogalē, skaidroja eksperts.

"Un es nezinu, vai mēs gribam nosaukt mūsu Ziemassvētkus par melnajiem Ziemassvētkiem tāpēc, ka slimnīcas objektīvu iemeslu dēļ vairs nespēs sniegt palīdzību akūtiem slimniekiem," paziņoja Druvaskalns.

Lai arī daļai sabiedrības valdības noteiktie ierobežojumi var nepatikt, Druvaskalns akcentēja, ka sabiedrība ir aizmirsusi, kādi kardināli ierobežojumi bija Covid-19 smagi skartajā Itālijā.

"Ir kļūdas, mēs atzīstam, gan krīzes vadībā, gan komunikācijā, bet pie tā tiek strādāts. Katrā ziņā, tagad ir ļoti svarīgi veicināt un aicināt cilvēkus laiku pavadīt savās ģimenēs un pasargāt visus pārējos," uzsvēra Druvaskalns.

Detalizētākus skaidrojumus par pieļautajām kļūdām un to, kuras iestādes vai amatpersonas tās pieļāvušas, Druvaskalns komisijā neminēja.

Krīzes vadības padome ir koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju saskaņotu rīcību, veicot valsts apdraudējuma preventīvos un pārvarēšanas pasākumus, kā arī tā radīto seku likvidēšanas pasākumus. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu