Saldū un citviet Kurzemē "no trases noņem" mašīnas ar šokējoši sliktām riepām (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.facebook.com/csddlatvia

Kopš 1. decembra satiksmē drīkst piedalīties tikai tādi vieglie auto un vieglais komerctransports, kam ir uzmontētas sezonai atbilstošas riepas. Tomēr CSDD un Valsts policijas kopīgi organizētais reids apliecināja, ka uz ielām netrūkst mašīnu ar riepām, kurām nav vietas pat Biķernieku trases drošības barjeru konstrukcijās. 

Dažbrīd autobraucēji pārsteidz. Negatīvā nozīmē. Jo acīmredzot aizvien uzskata, ka auto riepām minimālais protektora dziļums ir izdomāts, lai policistam vai CSDD inspektoram būtu, par ko piekasīties, un protektoram nav nekāda sakara ar viņu pašu un līdzcilvēku drošību. 

Tā aizvien uz ielām izbrauc pietiekami solīdi automobiļi ar līdz pēdējam nodilušām riepām, uz kurām tik tikko var saskatīt oriģinālā zīmējuma paliekas. Dažkārt caur gumijas plāno kārtiņu jau spraucas ārā metāla stiegrojums.

Foto: www.facebook.com/csddlatvia

Par to CSDD un Valsts policijas inspektori varēja pārliecināties kārtējā reidā, kurš divu dienu laikā norisinājās Saldū, Kuldīgā un Liepājā.

Absolūtais vissliktāko riepu rekordists bija auto, kura riepu protektora dziļums bija 0,3 milimetri noteiktā 4 mm minimuma vietā. Reida gaitā bija vēl pāris rekordisti ar 0,86 mm un 1,05 mm dziļu protektoru, plaisām riepu gumijā un izlīdušiem kordiem.

Kopumā reidā trīs pilsētās tika pārbaudītas 759 automašīnas, savā Facebook vietnē raksta CSDD. No tiem 31 auto atvadījās no tehniskās apskates uzlīmes, bet Saldū viens auto atvadījās no numura zīmes.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu