JKP valde atbalsta Pleša kandidatūru VARAM ministra amatam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Artūrs Toms Plešs.
Artūrs Toms Plešs. Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valde nolēmusi atbalstīt Artūra Toma Pleša (AP) kandidatūru vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam, tādējādi paužot atbalstu "Attīstībai/Par!" (AP) frakcijai un tās priekšsēdētājam Danielam Pavļutam (AP), kurš ir atbalstījis Plešu kā ministra amata pretendentu.

To aģentūrai LETA pavēstīja JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmans.

Līdz ar JKP lēmumu visas koalīcijas partijas paudušas atbalstu Pleša kandidatūrai vides ministra amatam.

JKP gan vēlējusies, lai vides ministra amatu ieņem Pavļuts, kuram jau ir pieredze ministra amatā, aģentūrai LETA skaidroja Feldmans. Partijas valde, konsultējoties ar JKP frakcijas deputātiem Saeimā, pieņēmusi lēmumu atbalstīt Pleša kandidatūru, lai rīkotos valstiski ārkārtējās situācijas laikā, skaidroja politiķis.

JKP frakcija balsos par pretendentu, jo Pleša kandidatūra virza nevis tikai viņa pārstāvētā partija "Latvijas attīstībai" (LA), bet arī visa partiju apvienība AP. JKP paļaujas uz frakcijas vadītāja Pavļuta pieredzi politikā, pieņemot šo lēmumu, kā arī to, ka AP veidojošās partijas ir izvērtējušas un uzņēmušās atbildību par Pleša kandidatūru, pauda Feldmans.

Ņemot vērā, ka valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, JKP izsvērusi lēmuma "plusus un mīnusus", tajā skaitā iespējamo nestabilitāti, ko varētu radīt JKP neuzticēšanās AP frakcijai un Pavļutam, ja partija nolemtu neatbalstīt Plešu, skaidroja JKP frakcijas vadītāja vietnieks.

Feldmans reizē akcentēja, ka JKP sarunā ar kandidātu atsevišķos jautājumos nesagaidīja atbilstošu pozīciju - to, ka Plešs ieņemtu stingrāku nosodošu viedokli par, iespējams, kādām shēmām, ko kāds kolēģis viņa partijā LA varētu būt veicis. Tāpat Jaunā konservatīvā partija vēlējās sagaidīt aktīvāku Pleša pozīciju, noraidot iespēju, ka atkritumu jomā un depozītu jeb iepakojumu sistēmā tiktu pieļautas elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes jeb OIK līmeņa afēras, uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, pārējās koalīcijas partijas pagājušajā nedēļā pauda atbalstu Pleša kandidatūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu