Vidzemes slimnīcā nedēļas nogalē iestājušies deviņi Covid-19 pacienti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vidzemes slimnīcā nedēļas nogalē iestājušies deviņi Covid-19 pacienti, aģentūru LETA informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Slimnīcā pirmdien ārstējas 35 Covid-19 pacienti, vienam no viņiem ir smaga slimības gaita.

Brila stāstīja, ka no slimnīcas izrakstīti divi pacienti.

Vēl trīs darbinieki izveseļojušies un atgriezušies darbā, sacīja slimnīcas pārstāve.

Kā vēstīts, pašlaik Vidzemes slimnīcā spēj uzņemt visus Covid-19 pacientus, jo viņiem atvēlētas 50 gultas. Pacientu skaita straujāka pieauguma gadījumā plānots nodrošināt līdz 70 gultām.

"Neatliekamo palīdzību nodrošinām ierastajā režīmā, nedaudz samazināta plānveida pakalpojumu pieejamība. Ambulatorie pakalpojumu pieejamība ir ierastajā režīmā," sacīja Brila.

Kā vēstīts, Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pagājušajā diennaktī stacionēti 94 Covid-19 pacienti, no kuriem viens pārvests, savukārt no slimnīcām izrakstīti tikai 26 pacienti, līdz ar to kopējais Covid-19 pacientu skaits slimnīcās pirmo reizi ir pārsniedzis 800 un sasniedzis 814 pacientus.

No visiem pašlaik slimnīcās stacionētajiem Covid-19 pacientiem 775 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 39 - ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāriem izrakstīti 2056 pacienti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu