Tirgotāju asociācija aicina atcelt tirdzniecības ierobežojumus sestdienās un pirmssvētku dienās (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

 Latvijas Tirgotāju asociācija aicina valdību atcelt ierobežojumus tirdzniecībai sestdienās un pirmssvētku dienās, saglabājot saprātīgus ierobežojumus tirdzniecībai svētdienās un tiešajās svētku dienās, aģentūru LETA informēja asociācijas pārstāvji.

Asociācijas ieskatā šāds lēmums dotu iespēju cilvēkiem mierīgi, nedrūzmējoties sagaidīt Ziemassvētkus un Jauno gadu

Tirgotāju asociācijas izpratnē saprātīgi ierobežojumi ir atļaut tirgot visu pārtiku, ieskaitot tabaku, higiēnas preces to plašākā nozīmē - visu, kas saistīts ar ķermeņa uzturēšanu veselīgu un tīru, kā arī mājsaimniecības funkcionēšanai nepieciešamās lietas - briketes, lampiņas un tamlīdzīgi.

Tāpat

asociācija aicina saglabāt tirdzniecības iespēju arī specializētajiem tirgotājiem, piemēram, aptiekām un degvielas uzpildes stacijām.

Vienlaikus Latvijas Tirgotāju asociācija aicina visus tirgotājus stingri ievērot noteiktos ierobežojumus klientu drošībai - informēt par distancēšanās un masku lietošanas nepieciešamību, neaicināt pircējus ilgāk uzkavēties, informēt un sekot atļautajam tirdzniecības vietā vienlaikus esošajam klientu skaitam.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība šodien lemj par stingrāku ierobežojumu ieviešanu no 21.decembra, tostarp Veselības ministrija piedāvā padarīt bargākus ierobežojumus tirdzniecībā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu