TVNET GRUPA saka paldies mediķiem (7)

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nu jau pagājis vairāk nekā gads, kopš Ķīnā, Uhaņā konstatēta pirmā inficēšanās ar koronavīrusu Covid-19, un apritējuši jau deviņi mēneši, kopš pie mums Latvijā šā vīrusa dēļ valstī izziņots pirmais ārkārtas stāvoklis. Diemžēl nekas nav beidzies arī šodien, tāpēc mēs, TVNET GRUPA, kas arīdzan šajos pandēmijas apstākļos izjūtam papildu atbildību un slodzi, vēlamies izteikt savu milzīgo apbrīnu un pateicību visiem veselības aprūpes darbiniekiem, kuri visus šos mēnešus drosmīgi stāvējuši par mums visiem sardzē. Paldies jums, mediķi! 

Katram no mums ir sava pieredze ar Covid-19, kāds ērti pašizolējies lauku mājā, kur pieslēgts internets, kāds iesprostots pilsētas dzīvokļa četrās sienās pilnīgi viens, kā daudzi mūsu seniori, vai kopā ar skolēniem, kuri spiesti zinības apgūt attālināti, kāds vīrusu jau izslimojis, bet kāds vēl neziņā gaida testa rezultātus. 

Daudzi mediķi visu šo laiku nav varējuši ne brīvi pašizolēties, ne baudīt atvaļinājumu, tā īsti mierīgi atpūsties, jo kopš septembra situācija Latvijas medicīnas nozarē ar katru nedēļu kļūst arvien kritiskāka un katra mediķa iesaiste šajā cīņā ar pandēmiju ir vitāli svarīga.

"Slimnīcas ir pārpildītas, tāpēc pacientus ar hroniskām slimībām vedam uz rajona slimnīcām - Jūrmalu, Ogri. Tas aizņem laiku, un, kamēr esam ceļā, brigāde nav pieejama," pirms pāris dienām intervijā mūsu žurnālistei Evijai Haukai pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) feldšere Karīna Judina. 

Mediķi ir neizpratnē, kāpēc daļa sabiedrības atsakās ievērot drošības pasākumus - nēsāt sejas un deguna maskas, ievērot distanci un nepulcēties. Tomēr daudziem ārstiem nemaz nav laika nedz dusmām, nedz liekām pārdomām, jo ir būtiskākas lietas, ko darīt.  

Atkāpei mūsu kolēģes Gerdas Pulkstenes pieredze, viņa šobrīd aktīvi darbojas TVNET Grupas svētku labdarības akcijā, kur lasītāji aicināti sarūpēt dāvanas grūtībās nonākušiem bērniem un nogādāt tās mūsu birojā.

"Nupat satiku kādu jaunu puisi - "rūķi", kurš nodeva man rokās kādas meitenītes sapni - velosipēdu un arī skeitbordu (kaut meitene bija lūgusi tikai vienu no šīm lietām). Vedot liftā velosipēdu, aprunājāmies, izrādās, puisis strādā ātrajā palīdzībā, kas, protams, bija iemesls savukārt man pateikties par mediķu darbu, apbrīnot spēju vēl atrast laiku būt par "rūķi". Kad atvadījāmies un biju piebāzusi viņa jakas kabatas pilnas ar konfektēm, viņš pagriezās un teica: "Es atkal vēlos pateikties jums, TVNET, par to, ka mēģināt izaudzināt to tautu un sludināt masku nēsāšanu. Man kā mediķim tā ir cieņa..." 

Vēlamies no sirds izteikt savu pateicību visiem mediķiem, kas nepagurstoši strādā, lai mēs visi būtu drošībā. 

TVNET GRUPA ir par drošiem svētkiem, par tādiem svētkiem, kas neradītu jaunus izaicinājumus veselības aprūpes sistēmai. Aicinām arī tevi, lasītāj, rīkoties līdzīgi, lai neveidotu liekus kontaktus un neveicinātu vīrusa izplatīšanos. Paliksim mājās!

Novēlam jums, mediķi, izturību, veselību, priecīgus Ziemassvētkus un drošu jauno gadu! 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu