Tests uz A. Čaka ielas: kas ātrāks - cilvēks vai trolejbuss (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Tie, kam sanācis sastrēgumstundās atrasties Marijas un A.Čaka ielā, zina, ka var nākties sastrēgumā pagaidīt ilgāk nekā ierasts līdz šim. 

Tas tādēļ, ka pēc velojoslu ieviešanas visiem pārējiem transportlīdzekļiem, tai skaitā sabiedriskajam transportam, kas pa Čaka ielu plūst ļoti intensīvā straumē, tagad ir jāsaspiežas vienā joslā.

Autobraucēji faktiski ir vienisprātis, ka pēc pārmaiņām un velojoslas ieviešanas situācija A.Čaka ielā ir kļuvusi krietni vien sliktāka. Jo, ja iepriekš automobiļu, autobusu un trolejbusu vadītāji intensīvākās satiksmes brīžos bija iemanījušies saspiesties divās joslās katrā virzienā, tad tagad šādas iespējas vairs nav un visiem nākas stāvēt garā ķēdē.

Uz to, ka šāda ķēde ir eksistē un uz priekšu kust ārkārtīgi lēni, kā arī traucē uz Marijas un A.Čaka ielas nonākt braucējiem no šķērsielām, norāda raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots un praktiskā eksperimentā noskaidro, kas ātrāks - cilvēks ar zābakiem kājās vai trolejbuss. Eksperimenta rezultāts savā ziņā ir šokējošs, taču daudziem cilvēkiem, kuri pēc darba ilgu laiku pavada trolejbusā, tā ir ikdiena.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu