Palīdzi izrauties no vardarbības ģimenē! Izveidota anketa palīdzības saņemšanai cietušajiem (4)

#DodPieci
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Dod pieci!"
"Dod pieci!" Foto: Latvijas radio

Šī gada labdarības maratons “Dod pieci!” ir pievērsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo un cita veida vardarbību ģimenes locekļu starpā, gan par sekām un rīcības scenārijiem, lai dotu iespēju sākt dzīvi no jauna.

Maratona laikā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Ziedot.lv ātrās reaģēšanas jeb krīzes fondam, sniedzot finansiālu atbalstu galvenokārt sievietēm un bērniem, kas grib izrauties no apburtā loka – aiziet no vardarbīgām attiecībām –, bet nespēj to izdarīt atbalsta trūkuma dēļ.

Ja jūs vai kāds jums zināms cilvēks cieš no vardarbības un nepieciešama palīdzība, aizpildiet šo pieteikuma formu un Ziedot.lv komanda ar jums sazināsies par palīdzības saņemšanu.

Ziedot.lv jau saņēmis pirmos palīdzības pieteikumus un iedrošina no vardarbības cietušos spert pirmo soli, lai izrautos no vardarbības.

“Palīdzību var pieteikt viegli un samērā anonīmi, Ziedot.lv nepieciešami tikai kontakti, lai atzvanītu vai uzrakstītu epastu. Katram pieteikumam tiek atzvanīts un vienojamies par akūtāko palīdzību un veidu, kā to saņemt. Līdz sestdienas vakaram dodpieci.lv interneta vietnē palīdzības pieteikumu jau nosūtījuši 17 cilvēki, gan sievietes, gan vīrieši. Kā biežākais palīdzības veids tiek lūgts psiholoģiskais un juridiskais atbalsts. Palīdzību nodrošinās profesionāli psihologi, psihoterapeiti un juristi. Sociālo palīdzību nodrošinās Ziedot.lv”, stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

“Dod Pieci!” ziedojumi sniegs tiešu palīdzību vardarbības upuriem. Ziedot.lv sadarbībā ar nevalstiskām organizācijām Latvijā nodrošinās atbalstu akūtu un neatliekamu situāciju risināšanai, piemēram, īslaicīgai pajumtei, medicīniskai palīdzībai un ekspertīžu apmaksai, ēdienam, transportam, mentoram, kas aiz rokas izved cauri procesam, jo bieži cietušie uz to vienkārši paši nav spējīgi. Par ziedojumiem tiks sniegta palīdzība, kas vardarbības upuriem nepieciešama šeit un tagad, bet ko nenodrošina valsts vai pašvaldība, un uz ko nevar gaidīt ilgstoši. 

“Dod Pieci!” partneri būs ikviena biedrība, organizācija, sociālais dienests vai policija, kas strādā ar palīdzību vardarbības upuriem. Sazinoties ar Ziedot.lv, būs iespēja saņemt papildu resursus, lai palīdzētu. Kā ik gadu, arī šogad labdarības maratonā saziedotie līdzekļi 100 % apmērā tiks veltīti ziedojuma mērķim. Projekta realizēšanas un administrēšanas izmaksas no ziedotāju naudas netiek finansētas.

Ja vēlies atbalstīt "Dod pieci!" maratonu, ziedo ar dziesmu! To iespējams izdarīt ŠEIT.

Labdarības maratons “Dod pieci!” notiek no 17. līdz 23. decembrim. To rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu lsm.lv. Pirmo reizi projekta satura partneris ir Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica, kas vardarbības tēmu padziļināti pēta kopš pagājušā gada.

Projektu atbalsta mājokļu attīstītājs “Bonava”, Luminor banka, „Circle K Latvia” un reklāmas aģentūra “NORD DDB Riga”.

Informatīvi atbalsta „TVNET GRUPA, „Clear Channel”, „Visual Media”.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu