Kas jāzina par ziemas dīzeli un logu mazgāšanas šķidrumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Šī gada pēdējā mēnesī Latvijas autobraucēji sastapās ar īstai ziemai kaut nedaudz raksturīgām temperatūrām. 

Tas lika vēlreiz pārdomāt riepu izvēli un pievērst uzmanību bākā iepildītās dīzeļdegvielas atbilstībai apkārtējā gaisa temperatūrai. Degvielas tirgotāji, kā Neste Latvija, aukstajai sezonai bija sagatavojušies savlaicīgi.

Armands Beiziķis, SIA Neste Latvija valdes priekšsēdētājs: "Mēs, laicīgi gatavojoties ziemai, jau no rudens esam sākuši piegādāt stacijās arktiskās klases dīzeļdegvielu. Novembrī tā bija nulltās klases arktiskā dīzeļdegviela, esam pamazām pārgājuši uz arktiskās pirmās klases dīzeļdegvielu. Paredzēts, ka uz Ziemassvētkiem Neste stacijās tiks piegādāta arktiskā 2. klase, kas domāta visbargākajiem ziemas apstākļiem."

Šīs klases ziemas dīzeļdegvielas sasalšanas temperatūra ir pie mīnus 32 grādiem - Latvijā sen nepiedzīvota sala. Jāsaka gan, ka arī zemāko arktisko klašu dīzeļdegvielas ir ļoti saliuzturīgas. Arktiskā pirmā klase - līdz mīnus 26 grādiem, bet nulltā - līdz mīnus 22.

Šis iedalījums attiecināms uz klasisko dīzeļdegvielu Futura D, bet Neste stacijās iegādājamas vēl divas citas dīzeļdegvielas šķirnes. Daudzviet Latvijā var nopirkt paaugstinātas kvalitātes degvielu ProDiesel, un pagaidām tikai divās stacijās Rīgā - atjaunīgo dīzeļdegvielu Neste MY. Kā salā jūtas šie produkti?

Armands Beiziķis: "Ja skatāmies uz ProDiesel un Neste MY tad šīm degvielām ir tikai ziemas klase. Tā ir pat spēcīgāka nekā A2 klase. Šīm degvielām sasalšanas temperatūra ir pat zem mīnus 32 grādiem."

Pastiprinātā salizturība sākotnēji pat radīja maldīgu priekšstatu, ka ProDiesel vispār ir īpaša ziemas dīzeļdegvielas šķirne. Tā nu gan nav.

Armands Beiziķis: "Tā ir dīzeļdegviela, kas der jebkuram dzinējam, augstākās klases degviela, kas atstāj mazāk nosēdumu un rada mazāk izmešu."

Mēs esam pamanījuši, ka cilvēki iepazinuši šo dīzeļdegvielu, un pieprasījums gada griezumā ir ļoti audzis pret to laiku, kad sākām ievest ProDiesel Latvijā.

Interesi par augstvērtīgāku dīzeļdegvielu veicina arī pievilcīgākas degvielas cenas. Sižeta tapšanas brīdī litrs Neste ProDiesel maksāja vien nedaudz vairāk par eiro. Ar piecu centu atlaidi, ko līdz gada beigām piešķir Neste mobilās aplikācijas lietotne plus Neste kartes atlaidi labas degvielas izvēle kļuvusi izdevīgāka nekā jelkad - privātpersonām brīvdienās līdz pat 9 centiem litrā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu