Argentīna apstiprina "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Argentīna trešdien apstiprinājusi farmācijas uzņēmuma "AstraZeneca" un Oksfordas Universitātes izstrādāto Covid-19 vakcīnu, kļūstot par otro valsti pasaulē līdzās Lielbritānijai, kas pieņēmusi šādu lēmumu, pavēstīja valdība.

Argentīna parakstījusi vakcīnas ražošanas līgumu, paziņoja valsts medikamentu administrācija. Vakcīna pievienota ārkārtas reģistram.

Argentīnā otrdien sākās vakcinācijas kampaņa pret Covid-19, izmantojot Krievijā izstrādāto vakcīnu "Sputnik V". Argentīna Krievijas vakcīnas lietošanu reģistrēja 23.decembrī.

Kā pavēstīja Krievijas Tiešo investīciju fonds (RDIF), Argentīnā nogādāti 300 000 vakcīnas "Sputnik V" devu. Tā ir daļa no ieplānotā apjoma - 10 miljoniem devu.

Argentīna apstiprinājusi arī "Pfizer"-"BioNTech" vakcīnas izmantošanu.

Lielbritānijas neatkarīgā Medikamentu un veselības aprūpes produktu regulēšanas aģentūra (MHRA) apstiprinājusi izmantošanai farmācijas kompānijas "AstraZeneca" un Oksfordas Universitātes kopīgi izstrādāto Covid-19 vakcīnu, trešdien pavēstīja Lielbritānijas valdība.

Tā ir otrā Covid-19 vakcīna, kas apstiprināta lietošanai Lielbritānijā.

2.decembrī MHRA apstiprināja lietošanai uzņēmumu "BioNTech" un "Pfizer" izstrādāto Covid-19 vakcīnu, un jau 8.decembrī Lielbritānijā tika sākta veco cilvēku un riska grupu imunizācija ar šo vakcīnu.

"Ar divām apstiprinātām vakcīnām mēs varēsim vakcinēt lielāku skaitu cilvēku, kas pakļauti visaugstākajam riskam, aizsargājot viņus no slimības un samazinot mirstību un hospitalizēšanu," norādīja valdība.

Lielbritānija bija pirmā valsts pasaulē, kas apstiprināja "AstraZeneca" un Oksfordas Universitātes vakcīnu.

Tās ražošana ir lētāka nekā "Pfizer"-"BioNTech" vakcīnas ražošana. Arī uzglabāšana un transportēšana ir vienkāršāka.

Kā trešdien norādīja Eiropas Zāļu aģentūra (EZA), maz ticams, ka "AstraZeneca" un Oksfordas Universitātes izstrādātā Covid-19 vakcīna jau janvārī varētu saņemt zaļo gaismu Eiropas Savienībā (ES).

Regulators, kas ES pārrauga vakcīnu apstiprināšanu pirms to nonākšanas tirdzniecībā, 21.decembrī apstiprināja "Pfizer"-"BioNTech" vakcīnu, un sagaidāms, ka 6.janvārī tas lems par "Moderna" vakcīnu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu