Parīze labprāt pieņem Džonsona tēva Francijas pilsonības pieprasījumu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Stenlijs Džonsons
Stenlijs Džonsons Foto: Ekrānuzņēmums no video

Francijas varas iestādes atzinīgi vērtē Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona tēva lēmumu pieteikties Francijas pilsonībai un izskatīs viņa pieteikumu pēc iespējas ātrāk, ziņo Associated Press.

Stenlija Džonsona lēmums tika paziņots pirms divām dienām - tādā veidā viņš vēlas saglabāt ES pilsonību.

Džonsons seniors, kas savulaik bijis Eiropas Parlamenta (EP) deputāts un 2016.gada referendumā balsoja par palikšanu ES sastāvā, intervijā radiostacijai RTL sacīja, ka vēlas kļūt par Francijas pilsoni, jo viņa ģimenei ir ciešas saites ar Franciju.

"Ja nekļūdos, esmu francūzis. Mana māte ir dzimusi Francijā, viņas māte, tāpat kā vectēvs, bija īsta francūziete. Tāpēc man tā ir tā, kas man jau ir, atgūšana. Un tas padara mani ļoti laimīgu," franču valodā izteicies 80 gadus vecais britu premjera tēvs.

Lielbritānijā 1. janvārī beidzās Brexit līguma pārejas periods – līdz ar to pēc 3,5 gadus ilgām sarunām karaliste beidzot pameta bloku.

Saskaņā ar līgumu, kuru Londona un Brisele parakstīja neilgi pirms Jaunā gada, starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību (ES) joprojām pastāv brīvās tirdzniecības zona un bezvīzu režīms.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu