Karaliskā delikatese melnais kaviārs. Kas par to jāzina? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Sarkanais kaviārs visbiežāk tiek iegūts no lašu ikriem, taču arī no forelēm un citām zivīm. Daudz augstvērtīgāks un arī daudz dārgāks ir melnais kaviārs. Tas tiek iegūts no storu dzimtas zivīm.

Melnais kaviārs ir viena no pasaulē visdārgākajām delikatesēm. Vislielākie un visvērtīgākie ir belugas ikri, un kaviāra cena kilogramā var sasniegt pat 30 000 eiro.

Restorāna ”Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš stāsta, kā vislabāk kaviāru izmantot uzkodās. Tas ir jābauda maziem kumosiņiem, jāuzglabā vēsumā, pasniedz atdzesētu un gatavojot uzkodas, izmanto nevis metāla, bet koka vai plastmasas karoti, lai metāls, tostarp sudrabs, neietekmētu kaviāra garšas īpašības.

Latvijas ražotāja “Mottra” kaviāru liek galdā ne tikai izsmalcinātie japāņi, pieprasa amerikāņi, pērk eiropieši, bet iecienījusi arī Apvienotās Karalistes karaliene Elizabete. Latvijas kaviārs karalienes maltīte ir tikai svētkos vien, bet arī ikdienā un atzīts pat par vienu no labākajiem kaviāriem pasaulē.

SIA “Mottra Trade house” kaviāra eksperts Rinats Nasirovs stāsta, pateicoties īpašām tehnoloģijām, storu audzēšanā neizmanto ģenētiski modificētu barību, antibiotikas un kaviārā nav konservantu un ķīmisku vielu. Tas, pateicoties īpašām tehnoloģijām.  Storu un kaviāra audzēšanai tiek izmantots tīrs artēziskais ūdens, kas tiek piegādāts no 150 m dziļa artēziskā urbuma. Tas nesatur smagos metālus, radionuklīdus, pesticīdus, dioksīnu vai citus cilvēka darbības blakusproduktus, kuri mums visapkārt sastopami ikdienā.

Rinats Nasirovs brīdina par zemas kvalitātes kaviāru, kas tiek ieplūdināts pasaules tirgū un kā to atšķirt no augstvērtīga produkta, lai nenopirktu “kaķi maisā”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu