Zemes nogruvums Norvēģijā: atmestas cerības atrast izdzīvojušos

TVNET/The Local
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemes nogruvums Norvēģijā
Zemes nogruvums Norvēģijā Foto: Hovedredningssentralen / AP

Norvēģijas glābšanas dienesti otrdien pārtrauca izdzīvojušo glābšanas operāciju pēc zemes nogruvuma Askā, nelielā pilsētā uz ziemeļiem no Oslo, vēsta portāls "The Local".

Nogruvuma vietā tika atrasti septiņi mirušie, bet vēl trīs cilvēku atrašanās vieta nebija zināma. Trīs pazudušie cilvēki tiek uzskatīti par mirušiem, tādējādi kopējais katastrofas upuru skaits ir 10.

Izdzīvojušo meklēšana tika pārtraukta sešas dienas pēc zemes nogruvuma.

"Mums vairs nav cerību, ka atradīsim nogruvumā izdzīvojušos," medijiem norādīja Norvēģijas policijas pārstāve. "Desmit cilvēki zaudējuši dzīvību, trīs no tiem joprojām nav atrasti."

"Mēs esam pārmeklējuši visas iespējamās vietas, kur kāds varētu būt palicis dzīvs. Esam izdarījuši visu, kas mūsu spēkos," teica policijas pārstāve.

Lai arī cerību atrast izdzīvojušos vairs nav, turpinās mēģinājumi atrast visu upuru mirstīgās atliekas.

Trešdien, 30.decembrī, Askā notika postošs zemes nogruvums. Tas aizrāva līdzi vairākas mājas, vēl citas palikušas tieši kraujas malā vai daļēji nokarājas pāri tai.

Piektdien un sestdien tika atrastas četru upuru mirstīgās atliekas, bet svētdien - vēl trīs. Meklēšanu un glābšanu apdraud īsās dienas gaismas stundas, aukstums un bīstami nestabilā zeme nogruvuma vietā.

Upuru vidū ir divgadīga meitenīte, viņas tēvs un māte, kura bija bērna gaidībās.

Vēl desmit cilvēki zemes nogruvumā guva savainojumus. Vairāk nekā 1000 cilvēkiem nācās evakuēties.

Norvēģijas premjerministre Erna Sūlberga sacīja, ka tas esot "viens no lielākajiem" zemes nogruvumiem Norvēģijas vēsturē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu