Sadzīves tehnikas mūžs: cik ilgi dzīvos mājas tehnika

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Iegādājoties jaunu sadzīves tehniku, naivi ceram, ka tā kalpos pēc iespējas ilgāk, tomēr ne vienmēr tā notiek. Arī kvalitatīva sadzīves tehnika pēc noteikta laika posma sāk plīst un lūzt. Lūk, vidējais sadzīves tehnikas mūža ilgums.

Pērkot jaunu sadzīves tehniku dažkārt rodas jautājums – uz cik ilgu laiku varam rēķināties, piemēram, ar ledusskapi? Pat viskvalitatīvākajai un dārgākajai sadzīves tehnikai ir savs mūža ilgums, pēc kura tehnika sāk bojāties vai “saiet uz īso”. Portāls “Reader’s Digest” atklāj, cik vidēji garš ir katras tehnikas dzīves ilgums.

Ledusskapis

Vidēji ledusskapis nevainojami kalpo septiņus gadus.

Trauku mašīna

Tāpat kā ledusskapis, tikko iegādāta trauku mašīna kalpos septiņus gadus.

Cepeškrāsns

 Plīts un cepeškrāsns, neatkarīgi no tā, vai tās ir atsevišķi atdalītas vai apvienotas, ir vienas no izturīgākajām virtuves tehnikām. Cepeškrāsnis un plītis var kalpot ilgāk par desmit gadiem. Galvenokārt šīm tehnikām pirmā sabojājas elektronika, piemēram, pogas vai taimeri, bet pēc tam – plīts riņķi un sildelementi.

Mikroviļņu krāsns

Jauna mikroviļņu krāsns nevainojami darbosies aptuveni sešus gadus.

Veļas mašīna

Veļasmašīnu dzīves ilgums ir mērāms no pieciem līdz septiņiem gadiem, atkarībā no lietošanas paradumiem. Ja veļas mašīnai veic regulāru apkopi, nemazgā pārāk lielu svars veļas un neizmato pārlieku daudz mazgāšanas līdzekli, tehnikas mūža ilgumu var ievērojami pagarināt.

Žāvētājs

Parasti žāvētāji, kā likums, kalpos ilgāk nekā veļas mašīna, proti, aptuveni 12 gadus.

Boileris

Vidējais boilera dzīves ilgums ir 10 līdz 15 gadi ar priekšnoteikumu, ka boileris ik pēc trīs līdz pieciem gadiem tiek attīrīts un nomainīts boilera magnija anoda stienis, kas cīnās pret koroziju boilera iekšienē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu