Valsts autoceļu uzturēšanu veic 139 ziemas dienesta tehnikas vienības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniega tīrītājs laukumā pie Brīvības pieminekļa.
Sniega tīrītājs laukumā pie Brīvības pieminekļa. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts autoceļu uzturēšanu otrdien pēcpusdienā nodrošina 139 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības, informēja uzņēmumā.

 

Otrdien brauktuvju attīrīšana no sniega un kaisīšana ar pretslīdes materiāliem tiek veikta atkārtoti. 

LAU vēstīja, ka intensīvas snigšanas un vēja dēļ šodien gandrīz visā valsts teritorijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, ceļi var būt slideni un uz tiem vietām var veidoties aizputinājumi. Autovadītāji aicināti ievērot piesardzību, jo braukšanas apstākļi uz autoceļiem ar dažādām uzturēšanas klasēm var būtiski atšķirties.

Valsts autoceļi tiek uzturēti atbilstoši noteiktajām uzturēšanas klasēm A, A1, B, C un D, līdz ar to autoceļu brauktuves stāvoklis starp dažādām uzturēšanas klasēm var būtiski atšķirties. Ziemas uzturēšanas klases tiek piešķirtas, gan ņemot vērā autoceļa satiksmes intensitāti, gan autoceļa segumu - asfalts, grants.

LAU aicināja autovadītājus ievērot drošas braukšanas principus ziemas apstākļos - izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Par bīstamām situācijām uz valsts autoceļiem ieteicams informēt VSIA "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9129 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu