FIB bažījas par potenciālu vardarbību pirms Baidena inaugurācijas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) bažījas par potenciālu vardarbību pirms Džo Baidena inaugurācijas, ņemot vērā "lielu daudzumu satraucošas tērzēšanas tiešsaistē", kas ietver aicinājumus uz bruņotiem protestiem, ceturtdien paziņoja FIB direktors Kristofers Rejs.

FIB šos tiešsaistes izteikumus analizē un pēta to iespējamo draudu potenciālu, mēģinot izšķirt stihiskus aicinājumus un aicinājumus ar nodomu, sacīja Rejs.

"Mēs esam nobažījušies par vardarbības potenciālu daudzos protestos un mītiņos, kas tiek plānoti šeit Vašingtonā un pie štatu kapitoliju ēkām visā valstī tuvākajās dienās," teica FIB direktors.

Viņš atzīmēja, ka ir identificēti vairāk nekā 200 cilvēku, kuri tiek turēti aizdomās par notikumu plānošanu, kas būtu līdzīgi pagājušās nedēļas nekārtībām Kapitolijā. Rejs brīdināja, ka katrs, kurš plāno vardarbības aktus tuvākajās dienās, var gaidīt FIB aģentu vizīti.  

FIB direktors uzsvēra, ka saistībā ar pagājušās nedēļas notikumiem Kapitolijā jau tikuši aizturēti vairāk nekā 100 cilvēku, bet vēl turpinās neskaitāmas citas ar šiem notikumiem saistītas izmeklēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu