Navaļnija apcietināšanas dēļ ES varētu vērst jaunas sankcijas pret Krieviju (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Savienība, reaģējot uz Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija apcietināšanu, varētu vērst pret Maskavu jaunas sankcijas, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Pirmdien Igaunijas, Lietuvas un Latvijas ārlietu ministri ES augtākajam pārstāvim ārlietās Žozepam Borreljam adresētā vēstulē aicināja īstenot "papildus stingrus diplomātiskus pasākumus, lai pastiprinātu spiedienu" uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu.

Šo jautājumu paredzēts apspriest ES dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē nākamnedēļ, pavēstīja diplomāti.

Kāds augsta ranga ES diplomāts gan izteicies, ka sankcijas nepārprotami ir viena no iespējām, kā reaģēt uz Navaļnija apcietināšanu, taču ES, domājams, nogaidīs, kamēr Krievija pabeigs tiesiskās procedūras pret opozīcijas politiķi.

Nākamā tiesas sēde pret Navaļniju paredzēta 29.janvārī.

Jau ziņots, ka Navaļnijs svētdien tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus. Dienests arī tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

Maskavas Himku tiesa pirmdien Navaļniju apcietināja uz 30 dienām līdz 15.februārim.

ES pret Krieviju jau vērsa sankcijas, kad atklājās, ka Navaļnijs ticis saindēts ar ķīmisko kaujas vielu "Novičok", ko nav iespējams paveikt bez Krievijas varasiestāžu ziņas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu