Ko iesākt brīvdienās? Izkāp no komforta zonas un dodies unikālā pārgājienā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

“Latvijas izaicinājums 2021” sevī ietver 12 pārgājienu seriālu, dalībniekiem piedāvājot iepazīt Latvijas dabu no pavisam cita skatpunkta. Unikāli apskates objekti, izkāpšana no ierastās komforta zonas un daudz svaiga gaisa – to piedāvā pārgājienu organizatori Valdis Vītoliņš un Jānis Ābelnieks.

Pēc četrdesmit minūšu brauciena no Rīgas uz Baldoni esam nonākuši pirmā posma starta punktā, kur sākas pārgājienu seriāla “Latvijas izaicinājums 2021” pirmais posms. Katrs no tiem notiek citā Latvijas pilsētā, piedāvājot dalībniekiem viesoties pilsētās, kur, iespējams, nekad nav būts. Vadoties pēc kartes, esam nonākuši īstā ziemas pasakā – Baldones mežā, kur sākas pārgājiens.

Jānis un Valdis ir kaislīgi pasaules apceļotāji un pārgājienu entuziasti, kuri pašu spēkiem izbraukājuši Latviju krustu šķērsu, lai meklētu apslēptos mūsu dabas brīnumus un iekļautu tos pārgājienu posmos.

Valdis Vītoliņš, “Latvijas izaicinājuma 2021” organizators: "Katrs pārgājiens ir 20-35 km. Katrā posmā ir ietverti ne tik populāri apskates objekti, piemēram,

Latgalē, pierobežas zonā, kur bruņurupuči dzīvo. Es pats šogad pirmo reizi tur aizbraucu, tas ir tālu, bet ļoti forša vieta!

Organizatori gan norāda, ka pārgājieni nebūs piemēroti vecākiem ar bērnu ratiņiem, tāpat iesaka izvērtēt, vai līdzi paņemtie bērni varēs posmus noiet un justies labi. Ņemot vērā to, ka šis izaicinājums sevī ietver arī dažādus pārbaudījumus, ļoti svarīgi izvēlēties piemērotu apģērbu.

Valdis Vītoliņš, “Latvijas izaicinājuma 2021” organizators: "Pats svarīgākais ir labi apavi, lai tie būtu ūdensizturīgi un ar augsto potīti.

Tāpat noder bahilas, kuras uzliek uz biksēm, lai nekrīt sniegs iekšā. Jābūt termoveļai, siltam džemperim, ja nelīst lietus – dūnu jakai."

Bez informācijas par unikāliem apskates objektiem, aplikācijā “jāiečekojas” arī vairākos kontrolpunktos, kas paver durvis uz nākamo posmu. Starp citu, dalībnieki, kas pievar visus posmus, ne vien kārtīgi iepazinuši Latviju, bet piedalās arī izlozē par vērtīgām balvām!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu